Zákaz norování

Quoted post

Martin XAXAP Tomáš

#30 Pozor na manipulace ze strany myslivců!

2015-04-17 11:34

Snaží se manipulovat s veřejným názorem vytrháváním z kontextu a zneužívající neznalost. Nejčastější tři manipulace:

"Je to škodná, decimuje stavy drobné zvěře!"
Pokud by to s tzv. drobnou zvěří bylo špatné, první, co by měla myslivost udělat, je zakázat sama sobě lov drobné a dát tyto druhy zvířat na seznam chráněných druhů. Jenomže tak to není. Takže čistokrevné alibi. Chci si bažanta, zajíčka atd. zastřelit já, nechci, aby mi v tom bránilo jiné zvíře! Potvrzují to i na svých mysliveckých fórech.


"Od té doby, co se provádí vakcinace na vzteklinu, rostou stavy a je přemnožená!"
A jediné číslo, kterým česká hobby myslivost disponuje je počet ulovených kusů. Takhle se ovšem populační dynamika a mezidruhová interakce v biotopu nezjišťují. Nic kloudného ovšem myslivci v rukách nemají. Ani dobrou studii o vlivu predace lišky. Ani ponětí o stavu populace. Jen vlastní odhady zkřivené vlastní mysliveckou tradicí. Nejsou ani schopni vysvětlit, jak je možné, že je nejvíc drobné zvěře (zajíc, bažant atd.) vidět na pozemcích v blízkosti obcí a měst, kde je též největší počet malých predátorů (lišky, kočky, psi atd.). Pro svůj nepodložený motiv ovšem zamordují 60 tisíc lišek ročně a k tomu 18 tisíc koček a psů (to číslo jsou jen hlášené kusy). Mnohé z nich výše uvedným šíleným způsobem.

 

"Podívej se, co se děje ve velkochovech!" nebo "Co ty děláš pro zvířata třeba v zimě?"

Že jsou kolem chovu zvířat pro maso a další produkty problém přeci víme, ale proč bychom měli stopnout nebo nepodporovat akci proti jinému svinstvu? jen pokuz o bagatelizaci. Nic víc. A s tím krmením. Krom toho, že je přikrmování z hlediska přírodních procesů spíše špatné, s ochranou přírody má pramálo společného a jde zde převážně ekonomický motiv, tenhle argument je naprosto nelogický. Musí snad někdo před tím, než nahlásí pedofila před školkou, ušít deset hraček pro děti z domova, jinak na to nemá právo? Ne ne. Myslivci se chtějí jenom schovat a dělají to útokem. Nedejte se!

 

Martin XAXAP Tomáš

 

Odpovědi

Veronika

#114 Re: Pozor na manipulace ze strany myslivců!

2015-04-18 13:47:12

jarmuška

#284 Re: Pozor na manipulace ze strany myslivců!

2015-05-03 18:26:28

#30: Martin XAXAP Tomáš - Pozor na manipulace ze strany myslivců! 

 Že je škodná tak to neni živý tvor a necítí bolest to jsou názory na zvracení někteří lidi jsou škodný víc než zvířata

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-06-21 10:45:37