Zákaz norování

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#50 Re:

2015-04-17 15:14

#39: Hanka -  

 To co tu píšete vůbec nesouvisí s norováním. To, že jsou ve světě i větší problémy neznamená, že ty menší se nemusí řešit. A já rozhodně nevidím lišku jako škodnou, vidím ji jako oběť myslivosti, protože šelmy vždycky budou podle myslivců škodná, aby se mohli na co vymluvit při jejich masakrování. Asi to teď bude znít hnusně, ale těm krávám v hamburgerech nehrozí vyhynutí, ale liškám by díky této kruté zábavě časem mohlo, jinak jsem samozřejmě proti velkochovům. Jestli vám tolik jde o rovnováhu, tak byste měla přestat obhajovat myslivce, protože právě lidi mohou za to, že tu dnes žádná není. Vyhubili jsme vlky, pak se všichni diví, že jsou přemnožená prasata nebo vysoká, ale to myslivcům nevadí, jsou rádi, že si mohou zastřílet. Jestli by se měl začít redukovat počet, tak ať začnou u lidí, u myslivců první.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#88 Re: Re:

2015-04-18 03:07:27

#50: - Re:  

 Já neobhajuji norování, a krávy v hamburgerech jste nepochopila, jde o to co žerou odkuď to pochází co žerou pochází a co vše při tom zahyne když se to jejich krmivo vyrábí....... Já neříkám, že se mi norování líbí ale jak chcete "snižovat" stavy této zvěře - záměrně používám zvěř protože ji nepovažuji za škodnou. Ke komentáři pana Martina - nebagatelizuji toto téma......

Myslím si, že není třeba dělat nějaké výzkumy o populačním stavu lišky, vždyť se intenzivně loví a stále vidím v krajině více lišek než například zajíců - a pro Vaši infomaci - nevím odkuď jste ale ve větší části čech se drobná již několik let  neloví. Poďte si vzít právě tu Koroptev Polní - již mnoho let se neloví a ani být lovena dle zákona 114/1992 Sb. ve znění pozdějších změn být nemůže. Proč se tedy myslivci snaží ji chránit - když jí v té honitbě mají? Proč se snaží jí vypouštět a jiných místech ji znovu reintrodukovat - vždyť ji stejně lovit nemohou? Protože je to naše původní zvěř a chtějí jí mít ve své krajině. Proč je liška dle vás tedy důležitější než třeba ta koroptev?

Mě se norování též nelíbí a pro zajímavost nemám zbrojní průkaz - nelovím.

Nelíbí se mi ale přístup lidí, kteří hážou všechny myslivce do jednoho pytle, říkají o nich, že jsou to sadisti v zelením, debilové a že bychom je měli začít redukovat.

A co se týče divokých prasat - já bych se taky přemnožila v takhle ideálních podmínkách lány a lány kukuřice - to je mi ale žrádlo. No a co vlci na to - no kdyby to tady bylo tak super tak už jsou dávno zpátky, protože na Slovensku a Polsku jsou. Je to stejné s orlem skalním, kdyby tady ty dobré podmínky měl tak už tady dávno hnízdí.

Nehažte lidi do jednoho pytle - já to s ochráncema taky nedělám!!!!!