MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#113442 Re: Re: Re: Re: Re: Všem kremrofilům

2017-08-22 07:52

#113440: - Re: Re: Re: Re: Všem kremrofilům 

Proč lžeš? EU se změnila v totalitní spolek, který přehlasovává slabší členy a nutí nám sem teroristické čmoudy. To před Lisabonskou smlouvou, tedy při našem vstupu do EU, nebylo. Je tedy třeba vyhlásit znovu referendum. Referendum je jediný demokratický prvek, kdy opravdu rozhodují občané a ne zkorumpovaní politici.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#113443 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Všem kremrofilům

2017-08-22 08:23:21

#113442: - Re: Re: Re: Re: Re: Všem kremrofilům 

 S LS jsme souhlasili - hlasovali o ní všechny národní parlamenty a možnost přehlasovat je silně omezena na velmi omezený okruh otázek.

Navíc se o tomto mechanismu velmi v EU stále diskutuje, tedy nic není definitivně uzavřeno, tedy z mého pohledu to není důvod k radikálním (extrémním) řešením.

Navíc většinové hlasování není nic nedemokratického ani na takto vysoké úrovni, jak jako příznivce referenda jistě uznáš.

----------------------------------

Referendum se pouze jeví jako "super demokratické" ve skutečnosti ten, kdo může formulovat otázku, určovat délku doby před vlastním hlasováním a logicky ovládá informační zdroje, může výsledek velmi ošklivně ovlivňovat a to skutečně už jen vlastní formulací otázky. Viz. právě Švýcarsko, které hned první velké referendum musel řešit soud a referendum výsledek byl z důvodu manipulace s ním změněn. Tedy již formulace otázky a následná diskuse o důsledcích jsou věci velmi závažné. 

Referendum jako jednoznačně extrémní forma správy veřejného prostoru a je potřeba, aby zároveň byla pod velkou ochranou demokracie a dohledem demokracie. Referendum nikdy nesmí vést k totalitě, závislosti na totalitě, atd. neboť totality, jak velmi dobře víš, již pak žádná referende a dokonce ani petice nepřipouští. Tedy v referendu získaná moc pro totalitní stranu je ultra nebezpečná věc pro občany, kteří následně zjistí, že hlasovali velmi špatně. 

Otázka je i jak velká musí být většina, aby bylo referendum platné. 30 %, 10 %, jak velká musí být účast, aby bylo platné, neb neúčast neznamená jen, že to občany nezajímá, ale také to, že je to tak minoritní, že se o tom vůbec nemá referendem rozhodovat.  Je to prostě velmi obtížné a je kolem referenda více zásadních otázek a prahy se v čase navíc velmi mění, např. pořádat referendum v situaci kdy je stát např. napaden masivně ruskou propagandou je jistě čiré šílenství a platí to pro současný stav. V budoucnu to může opravdu jinak. 

Pokud nemáš smysluplné, jasné, odpovědné a systémově nenapadnutelné odpovědi na výše uvedené, pak bys žádné referendum požadovat neměl. To je holý fakt.