Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#14897

2018-08-04 20:28

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker nemá důvod k radosti. Za týden se bude rozhodovat o tom, zda v EU setrvá Velká Británie, a do toho nyní Švýcarsko stáhlo svou přihlášku do Unie s tím, že se už nechce stát jejím členem. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#14898 Re:

2018-08-05 08:01:06

#14897: -  

   Dvě jediné demokracie v Evropě  došly ke zjištění, že EU  se ani v budoucnosti nestane rozumnou. A že fázi s hrou na Jana Husa mohou vynechat. Při referendu se k ostražitým německy mluvícím Švýcarům přidali i frankofonní. A bylo to 77%  proti politickému systému Evropské Unie.

   Nepomohly ani šeptané vzkazy, že EU je ve skutečnosti lepší, než Rusáci, Švýcaři jen doma zběžně překontrolovali připravenou munici a konstatovali, že odpadnou i fáze diktování kapitulačních podmínek jako po prohrané  válce. Ostatně, problémy, kolem jejichž údajného řešení EU vznikla, zvládli už před nějakým tím stoletím. A kdyby EU nebyla postižena slepou zpupností,  mohla od nich pohodlně opisovat.

    Proč v Bruseli, nebo kde to vlastně bylo, si netroufli ani pomyslet na opisování od Švýcarů, je určitě otázka, hodná velice soustředěné pozornosti. Tam někde poblíž trčí jako otevřená zlomenina jeden z nejsilnějších důvodů, proč unie nebyla nikdy skutečně dobrá. 

    A taky že nebude.