MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#143772

2018-12-15 10:26

11. dubna 2018  14:10
Ministerstvo dopravy nepočítá s obnovou železniční tratě Lovosice - Řetenice - Teplice u dálnice D8 poblíž Dobkoviček, která byla před pěti lety poškozena sesuvem. Po jednání vlády to ve středu řekl ministr dopravy Dan Ťok. Důvodem je finanční náročnost akce.

„Obnova stojí něco přes miliardu korun. Takže náklady jsou obrovské. Když vezmete v úvahu, kolik tou tratí jezdí průměrně lidí, ta čísla jsou nízká,“ prohlásil Ťok (ANO). Podle něj trať nemá ekonomickou návratnost.

 

Podle projektové dokumentace, kterou nechala zpracovat Správa železniční dopravní cesty, by oprava tratě s výstavbou mostu vyšla na 800 milionů korun. Původně resort dopravy počítal s podstatně nižší částkou. 

Například v tiskové zprávě ministerstva z roku 2016 se hovořilo o 240 milionech korun. Nyní je v úseku Lovosice - Radejčín zavedena náhradní autobusová doprava.

„Obnova železniční tratě v místě sesuvu není plně v souladu s výhledovými představami Ústeckého kraje na celkovou revitalizaci tratě,“ uvedlo ministerstvo v důvodové zprávě.

Podle ní by požadavky kraje znamenaly další vysoké náklady na zřízení nových zastávek i výhybny ve stanici Dobkovičky. „V rámci revitalizace by rovněž muselo dojít k rekonstrukci všech železničních přejezdů,“ uvádí zpráva.

Je to podraz a prasárna, reagoval kraj

Rozhodnutí ministerstva vyvolalo již dříve ostrou kritiku Ústeckého kraje. Náměstek pro dopravu kraje Jaroslav Komínek hovořil o „podrazu a prasárně“.

„Ukázka, jak ANO plní sliby. Ministr Ťok nám jasně slíbil, že trať opraví,“ připomněl Komínek. Autobusy podle kraje nejsou  adekvátní náhradou. „Už teď je s nimi problém kvůli složitému terénu,“ dodal Komínek.

Jednokolejnou trať poničil rozsáhlý sesuv půdy v roce 2013, který dvousetmetrový úsek posunul zhruba o 40 metrů. 

V roce 2015 zorganizovali obyvatelé v Českém středohoří petiční akci. Obnovení železniční trati v ní žádalo přes 4 000 lidí.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#143773 Re: Je-li to toto místo.....

2018-12-15 10:32:14

#143772: -  

.....tady, tak vedle stejně stojí dálnice, kterou musí za bezpečit. 

Tedy na co si to vlastně anoštbák Ťok hraje? Na idiota Ovčáčka? 


Nepřihlášený uživatel

#143774 Re:

2018-12-15 10:37:27

#143772: -  

Jsou to svině anonistický prolhaný, sami si vozej prdele v drahých bourácích, plnou hubu lživej keců a slibů, místní lidé kteří se na to spoléhali, jsou všem na Ministertvu Dopravy u prdele. Ještě ten zkurvysyn ŤOK drze prohlašuje, že všem postiženým lidem u zničené trati 097 zaplatí auto a pohonné hmoty na 50let dopředu jen aby se to nemuselo opravovat. A to mu jako fakt ti blbí čecháčkové žerou ???