MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#144779

2019-01-22 06:27

Socialismus na Úřadu vlády: U Babiše se obědvá za dvacku!

Česnečka za dvě koruny a deset haléřů, vepřový řízek se šťouchaným bramborem za 20,20. Ne, to nejsou ceny v eurech, ani z roku 1989. Tolik korun za oběd platí zaměstnanci Úřadu vlády, odkud spravuje zemi premiér Andrej Babiš (ANO). Ve vládě sice řešili spor na proplácení školních obědů, ale to, že ve Strakově akademii úředníkům ze tří čtvrtin dotují jídlo daňoví poplatníci, je nechává v klidu.

Na stravování po celý pracovní týden, když si odpustí polévku a občas i maso, stačí zaměstnancům Úřadu vlády pouhá stokoruna. Přitom jedno hlavní jídlo tam v průměru stojí 89,60 Kč. V čem je trik?

„Konečná cena pro zaměstnance je přibližně 20 korun za hlavní jídlo (bez polévky). Zaměstnavatel hradí příspěvek Fondu kulturních a sociálních potřeb ve výši 20 Kč a příspěvek zaměstnavatele ve výši 55 % z ceny oběda, tj. cca průměrně 49 Kč,

Dvě polévky a pět teplých jídel

Když se po cenách jídla zaměstnanců Strakovky náš denik  pídil před šesti lety, hlavní jídlo tehdy stálo mezi 70 a 80 korunami. Podíl zaměstnance přitom činil 46 korun. Vypadá to tak, že od té doby na úřadě zavládl ještě větší socialismus. Podle Šandové současný provozovatel kantýny i jídelny stravu zajišťuje už od září 2013.

„Obědová nabídka se skládá ze dvou druhů polévky, pěti teplých jídel (z toho jedno bezmasé) a jednoho studeného jídla,“ dodala Šandová. Naopak běžné tržní ceny platí úředníci za nápoje. Půllitr nealko piva stojí 27 korun, když si chce žíznivý úředník dopřát půllitrový džus, zaplatí za něj 18,80 Kč.

Babiš: Řekli mi, že je to standardní benefit

Kvůli obědům se celkem nedávno ve vládní koalici strhla přestřelka o to, kteří školáci by měli dostávat jídlo zdarma. Vyhrála pak úspornější varianta, kterou prosazoval i premiér Andrej Babiš (64, ANO), že obědy stát proplatí jen dětem ze sociálně slabších rodin. Jak ale právě on vnímá dotované stravování pro své podřízené? Přijde mu to v pořádku?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#144780 Re:

2019-01-22 06:58:21

#144779: -  

Že mu není hanba gaunerovi