Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#772 Re: nespokojený občan

2011-12-28 11:36

#732: - nespokojený občan 

 Dočetl jsem až sem:Za celou dobu vlády komunistického režimu nebylo rozkradeno toliko, co za posledních 20 let. A gde si myslíš ty občane, že komančové a potažmo stát nějaký majetek našli?To jim to jako spadlo z nebe nebo jim to něgdo daroval!??? Kdepak! Všechno to ukradli lidem, kteří to budovali i několik generací!!! Takže si odpusť bláboly o rozkrádání!!!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#805 Re: Re: nespokojený občan

2011-12-28 12:27:50

#772: - Re: nespokojený občan

Je rozdíl v tom, že sice "komanči" získali majetek od lidí, ale tento majetek zůstal v republice zase těm stejným lidem, akorád dohromady. Kdežto, kapitlismus po roce 89 tento majetek vzal, vrátil jen část a zbytek "rozkradl". Nebo jak si vysvětlíte fakt, že nyní stát už nic nevlastní, nemá, žádné finanční rezervy ve fondech, je závislý na daních atd.? Kam se ten majetek poděl? Je v soukromých rukách jiných majitelů než byly ti původní. Nebo mi snad chcete vykládat, že nový režim vrátil všem občanům jejich původní majetek? Nee, na to se vymyslela kuponová privatizace. Chcete zpět svůj majetek, kupte si ho, stát to bude spravovat prostřednictvím soukromých osob. Jak to dopadlo, dnes již všichni víme. Cca. ani ne 50% majetku nabytého za kominismu se vrátilo zpět a s více než 50% majetku stát 20 let po roce 1989 hospodařil tak, že nyní z toho už moc pro stát a občany státu nezbylo. Vše je ve vlastnictví soukromém, ke kterému už nikdo nemůže a nebo co hůř, ve vlastnictví zahraničním. Takže jak je to s tím kradením? Ono je rozdíl v tom, kdo krade. Janošík, Robin Hood a další také kradli, avšak je po mnoho generací lidé obdivovali. A proč? Protože jim to přišlo správné. Kapitalismus toto povědomí v lidech zlikvidoval, aby se ta vlivná garnitura nemusela bát těch "novodobých" janošíků a hoodů......

janus

#2813 Re: Re: nespokojený občan

2012-01-06 16:37:29

#772: - Re: nespokojený občan 

 

Jses v historii nevzdelanej debil. Vetsinu majetku (pres 75% prumyslu) zestatnil uz v roce 1946 "kapitalisticky" rezim, komousi pak zestatnovali mensi podniky (pod 150 zamestnancu) a kolektivizovali venkov.