Petice proti potrestání Milana Baroše

My, níže podepsaní, plně souhlasíme s výroky Milana Baroše o stavu českého fotbalu, které vyjádřil na svém tweettrovém účtu a zároveň voláme po odvolání místopředsedy fotbalové asociace ČR, pana Romana Berbra. Jsme přesvědčeni, že žijeme ve svobodné zemi, kde má každý právo svobodného slova a že Milan Baroš hrdině vystoupil a vyjádřil pouze svůj osobní názor, za který nemůže být stíhán, ať už jakoukoliv formou a s kterým se my, níže podepsaní, ztotožňujem v celém rozsahu.

Dále jsme přesvědčeni, že Roman Berbr dlouhodobě škodí českému fotbalu, ovlivňuje zákulisní děj fotbalu a to takovým způsobem, který se neztotožňuje s myšlenkou fair play. Proto důrazně voláme po jeho odvolání z funkce místopředsedy FAČR. Dále jsme přesvědčeni, že za opakované a neomluvitelné chyby rozhodčích, které zásadně ovlivňují vývoj v tabulce Synot ligy a které se dějí prakticky v každém ligovém kole, je zodpovědná paní Dagmar Damková, jakožto šéfka rozhodčích. Jsme toho názoru, že svou funkci nezvládá a taktéž by měla rezignovat na svůj post nebo býti odvolána.

Dále bychom chtěli vyzvat všechny osobnosti, které se z jakéhokoliv důvodu bojí postavit za Milana Baroše, i když se ztotožňují s jeho názory a jsou taktéž znechuceni zákulisní hrou v naší nejvyšší fotbalové lize, aby vystoupily. Stejně tak, jako to jeden z mála, né-li jediný, udělal pan Ladislav Vízek, kterému tímto vyjadřujeme velký dík za odvahu a podporu Milana Baroše.

V neposlední řadě také vyzýváme disciplinární komisi FAČR, aby Milana Baroše za své názory nijak netrestala.

Jsme zhnuseni děním v nejvyšší fotbalové lize a voláme po změně a to především v nejvyšším vedení ligy. Jak prohlásil Baroš, společně to dokážeme změnit.

David Botló    Kontaktujte autora petice