Máme rádi vlky, ale ne ty Noční od Putina

My, níže podepsaní občané České republiky, souhlasíme s tímto prohlášením:

Stejně jako v minulých letech chystají se na „spanilou jízdu“ v období oslav konce II. světové války členové nechvalně proslulého motorkářského gangu Noční vlci.
To jsou lidé, kteří zcela nepokrytě oslavují anexi Krymu Ruskou federací, a podporují separatisty na východě Ukrajiny.

V roce 2014 pomáhali rozhánět proukrajinské demonstrace na Krymu, někteří se podle Chirurga (vůdce gangu Alexandr Zaldostanov) účastnili i bojů na Donbase na straně separatistů.

„Noční vlci představují obecný trend ruské vlády přenést aktivity, které normálně vykonávají tajné služby a obrana státu na nevládní organizace. Pod pečlivě budovanou fasádou rebelů se skrývá organizace sloužící státním zájmům.
Jejich aktivity zahrnují špionáž, šíření propagandy, agitace a provokace, bojové operace a násilí, včetně zastrašování a vraždění“ (zdroj: National Defence and the Canadien Armed Forces: Wolves of the Russian Spring’: An Examination of the Night Wolves as a Proxy for the Russian Government)

Tito lidé nejedou primárně uctít památku vojáků, kteří položili své životy v boji proti nacismu, ale jedou šířit putinovskou propagandu po zemích EU v rámci Gerasimovy doktríny ((https://www.evropskehodnoty.cz/gerasimova-doktrina/). Vystupují otevřeně proti EU a NATO. V USA jsou na členy tohoto gangu uvaleny sankce již od roku 2014.

Šárka Gabrielová, Jarek Jesenský

Jsme pro postavení komunistů mimo zákon    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Jsme pro postavení komunistů mimo zákon, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.