MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

My, níže podepsaní, nesouhlasíme s jednáním a vystupováním prezidenta Miloše Zemana a požadujeme jeho okamžitou abdikaci. A to zejména z těchto důvodů:

1. Miloš Zeman nehájí zájmy České republiky a dělá jí špatné jméno doma i v zahraničí.

2. Jedná v rozporu s dobrými mravy a zásadami slušného chování.

3. Je špatným příkladem pro občany České republiky.

4. Není pokračovatelem masarykovské tradice, i když se na ni často odvolává.

Plně v souladu s článkem 61 a 65 Ústavy České republiky si uvědomujeme, že jediným možným řešením této situace je rezignace prezidenta. Miloš Zeman několikrát uvedl, že byl zvolen přímou volbou 2 717 405 hlasy, a proto si může dělat v podstatě, co chce. Pokud se nám podaří získat více než 2 717 405 podpisů, třeba tento argument bude respektovat a sám odstoupí. Pokud neodstoupí, budeme alespoň vědět, že velká část národa si zachovala zdravý rozum.

Pokud chcete podepsat tuto petici, kterou vytvořil(a) Jan Němec, vyplňte formulář níže. Autor petice uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.