Nechte lišku z areálu ústecké nemocnice žít !

My, níže podepsaní, žádáme, aby poraněná liška z areálu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, kterou se pokouší strážníci již nějakou dobu odchytit, byla ponechána naživu. Existují také jiné formy řešení situace kromě navrhovaného odstřelu či jiného druhu usmrcení, například odchyt nalákáním na krmení do sklopce, následné ošetření a umístění v některé ze záchranných stanic v ČR a po vyléčení zranění vypuštění do jejího přirozeného prostředí.

I liška, byť myslivci považovaná za škodnou, je živý tvor a má právo na život. A tato bojovnice už si užila stresu z opakovaných pokusů strážníků o její odchyt a nejspíš i bolesti ze zranění více než dost, zaslouží si lepší osud než ránu z milosti.

Doufáme, že se při řešení situace projeví u kompetentních osob a úřadů empatie, lidskost a úcta k životu zvířete.

Jana Paříková    Kontaktujte autora petice