Petice proti zákazu kouření

Vážení zákonodárci,

děkujeme za Vaši snahu o naše zdraví. Některé Vaše snahy však považujeme za brutální zásah do svobody jednotlivců i svobody provozovatelů podniků, v nichž lze kouřit tabákové výrobky. Žádáme Vás, abyste nechali kuřákům právo kouřit, nekuřákům právo neslušné kuřáky odhánět a podnikatelům právo volby kuřáckého, nekuřáckého či odděleného podniku. Stav zákazů a povinností totiž nutně způsobí bezpráví jedné či druhé strany.

Žádáme:

• zachování stávajícího stavu v restauračních zařízeních, kdy má provozovatel právo volby a zákazník nárok na informaci,
  • zachování plné legality elektronické cigarety, prostředku neznečišťujícího ovzduší zápachem či toxickými plyny a neobtěžujícího nekuřáky,
  • zachování legality prodeje tabáku s obsahem nikotinu do vodních dýmek a možnosti kouření vodních dýmek v kuřáckých podnicích,
  • zachování stávajícího stavu ohledně prodeje tabákových výrobků,
  • případné omezování ze strany státu nikoliv formou restrikce, ale formou informování spotřebitelů.

Tato petice vznikla v reakci na vznikající novely, které mají zařadit elektronické cigarety po bok klasických, zakázat úplně kouření v restauracích či zakázat vodní dýmky.

Václav Zaiml    Kontaktujte autora petice

Pokud chcete podepsat tuto petici, kterou vytvořil(a) Václav Zaiml, vyplňte formulář níže. Autor petice uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.