PETICE PROTI ZASTŘELENÍ VALAŠSKÉHO MEDVĚDA A JEHO UMÍSTĚNÍ DO ZOO

My občané České republiky nesouhlasíme se zastřelením medvěda hnědého na moravsko-slovenském pomezí a též nesouhlasíme s jeho odchytem za účelem zavření do ZOO. Je to divoká šelma, která nemůže dožít svůj život v nepřirozených podmínkách zoologické zahrady, poněvadž tím bude zcela dehosnetovám jeho přirozený způsob života. Žádáme o milost pro toto zvíře. Pokud je nutné ho uspat, ať je na něj umístěn telemetrický obojek a je odvezen dále od obydlených oblastí do biosferické rezervace CHKO Beskydy a monitorován. V případě, že nebude opakovaně páchat další škody lze medvěda nechat svobodně žít. V případě dalších škod žádáme odborný tým o zahánění medvěda tvrdšími prostředky s šancí na jeho zapuzení. Toto považujeme za nejlepší řešení, které může dát medvědovi šanci žít na svobodě. Až v nejzašším případě lze přikročit k radikálnějšímu řešení odchytu, či odstřelu a to jedině v případě skutečného ohrožení člověka, ke kterému nedošlo! Dejte medvědovi šanci a chovejme se jako myslící lidé, ne jako vyplašené ovce!

Jsme ochotni v roce 2019 s přispěním široké veřejnosti vytvořit antikonfliktní tým Strážci Medvědů a pomoci tak českých farmářům, ochranářům a strážcům CHKO s řešením těchto složitých situací, při nichž se rozhoduje o životě nebo svobodě divoké živé bytosti, která má plné právo na přirozený život v přirozeném prostředí. Dejme medvědům šanci na život v moravské přírodě!

Milan Jeglík - spolek Prales dětem    Kontaktujte autora petice

Vaše e-mailová adresa nebude publikována na našem webu. Autor petice ale uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.