Petice rodičů žáků a přátel Základní umělecké školy Vyškov

PETICE

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod
a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

My, níže podepsaní rodiče žáků a přátelé Základní umělecké školy Vyškov, prostřednictvím této petice žádáme Radu Jihomoravského kraje o zachování stávajícího vedení Základní umělecké školy Vyškov jmenováním pana Bc. Milana Takáče na pozici ředitele této příspěvkové organizace.

Byli jsme informování o tom, že byl k 1. 8. 2012 na pracovní místo ředitele ZUŠ Vyškov jmenován pan Aleš Musil. Jsme toho názoru, že stávající vedení školy plně akceptuje požadavky nás rodičů a je pro nás zárukou kvalitního, komplexního a profesionálního přístupu k výuce našich dětí. Za dobu svého působení na postu ředitele školy pan Bc. Milan Takáč prokázal výborné manažerské schopnosti - podařilo se uskutečnit mnoho krásných a organizačně náročných  kulturních akcí, které dokázaly vysokou úroveň celé školy. Proto protestujeme proti rozhodnutí Rady Jihomoravského kraje a máme vážnou obavu ze změny, která by mohla nastat příchodem pana Musila na pozici ředitele. Z výsledků soukromé Hudební školy AM (soukromá Hudební škola Aleše Musila) ve Vyškově můžeme soudit o tom, jakou představu má pan Musil o základním hudebním vzdělávání. I laik pozná, že přístup k výuce na této „škole“ je na úrovni zájmového kroužku a my si nepřejeme, aby se podobným směrem ubírala i ZUŠ Vyškov.

Za petiční výbor:

Mgr. Zuzana Olejníková, Puškinova 2/490, Vyškov       Renáta Skutková, Hybešova 549/3, Vyškov

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:

Mgr. Zuzana Olejníková, Puškinova 2/490, Vyškov

Mgr. Zuzana Olejníková    Kontaktujte autora petice