PETICE za přehradu „Křetínku“

Současná úroveň hladiny Vodní nádrže Letovice „Křetínka“ je na tak nízké úrovni, že dochází k ovlivnění celého jejího ekosystému. Současně je evidentní, že tento stav bude mít i vážné dopady na rekreační aktivity a turistický ruch v širokém regionu. Zásadně odmítáme jako argument desetitisíciletou vodu.

Od Povodní Moravy požadujeme:

-       oficiální informace o chystaných opatřeních, která mají potenciál ovlivnit život v okolí vodní nádrže „Křetínka“ na několik let.

-       informace proč je nutná oprava hráze.

-       v případě nutnosti opravy, co nejšetrnější řešení vzhledem ke všem funkcím přehrady.

Od Odboru životního prostředí Jihomoravského krajského úřadu požadujeme:

-       přehodnocení manipulačního  řádu, tak aby dorovnávací a vyrovnávací funkce přehrady byly pokud možno vyvážené a nedocházelo tak k devastaci rekreačního charakteru přehrady.

Žádáme, aby petiční výbor byl součástí všech řízení týkajících se Vodní nádrže Letovice.

Pokud chcete podepsat tuto petici, kterou vytvořil(a) Petr Stria, vyplňte formulář níže. Autor petice uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.