Petice za posunutí revitalizace Pražských náplavek na podzim 2018

Touto peticí žádáme Magistrát hlavního města Prahy o odsunutí stavebních prací v rámci revitalizace Pražských náplavek na období po skončení letní sezóny 2018 (předpoklad podzim 2018). Nevystupujeme proti projektu revitalizace jako takovému, nýbrž pouze proti naprosto nevhodně zvolenému termínu započetí této revitalizace. Původní termín rekonstrukce údajně nebyl dodržen z důvodu nutnosti dodržení všech termínů jednotlivých řízení. Nechápeme však, proč nyní není možné posunout samotnou revitalizaci na vhodnější období - tedy po skončení hlavní sezóny. Ačkoliv se má většina stavebních prací týkat především nábřežních zdí a kobek, tak je zcela jasné, že zrušení mnoha podniků situovaných v těchto místech bude mít za následek značné narušení či dokonce znemožnění návštěvy náplavek v dosavadním smyslu. Mnohokrát zmiňovaná nedostatečná kapacita především sociálních zařízení se dá jistě řešit  stejně jako doposud operativně - tedy přidáním mobilních toalet a jiných. V poslední době je navíc Praha v dosti podivném stavu rekonstrukčních a revitalizačních prací. Mnoho stavebních prací a omezení v dopravě přichází v naprosto nevhodné době a dalo by se říci že logickým plánováním termínů těchto stavebních prací se zřejmě na magistrátu nikdo nezabývá a Praha je tak doslova dušena "zpovykovanými" rozhodnutími paní primátorky. A v neposlední řadě tedy prakticky dojde ve výsledku i k uzavření veřejných kulturních a odpočinkových míst jako jsou například právě Pražské náplavky.29791710_10215875881438506_8134055939884974080_o1.jpg

Lukáš Veselý    Kontaktujte autora petice