Petice za zachování domu manželů Holečkových, p.č.507/2 Pardubice

PETICE

Podle § 1 zákona č.85/1990 Sb. o právu petičním

Dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod

Věc: Petice za zachování domu manželů Holečkových na pozemku parc.č. 507/2 Pardubice

Vážení představitelé města Pardubic,

obracíme se na Vás ve věci domu manželů Holečkových s příslušenstvím, který je umístěn na pozemku parc.č. 507/2 v Pardubicích.

Stavbě domu na tomto pozemku předcházelo mnohaleté provádění směn pro město potřebných pozemků s manžely Holečkovými. Manželé Holečkovi vždy upřednostnili veřejný zájem před vlastním, pozemky město získávalo za korektních podmínek.

Úprava pozemku, kam byli manželé Holečkovi směnami vymístěni, na stavebně vhodnou parcelu, byla městem Pardubice dlouhodobě slíbena. Dům stojí 14 m od hranice pozemků kde je možné stavět, změna územního plánu na této parcele na bydlení příměstské byla již dříve městem připravena, má být tak jako tak uskutečněna. Argumentace stavby mimo územní plán je pouze účelová. Je také všeobecně známo, že s dodatečným stavebním povolením se realizuje velké množství staveb v Pardubicích, včetně městských. Celá situace může být vyhodnocena jako předem připravený úmyslný tlak na podnikatele a nebo ryzí populismus. V takovém případě jsme jednáním Radnice potenciálně ohroženi všichni. S dosavadním postupem města vůči manželům Holečkovým a jejich domu nesouhlasíme.

- Žádáme, aby město Pardubice splnilo veřejný slib a v územním plánu ještě nyní provedlo změnu tak, aby pozemek 507/2 byl určen pro bydlení předměstské nebo jiný typ stavebně vhodné parcely.

- Žádáme, aby pro stavbu tohoto domu bylo městem Pardubice, přísl. orgány (Stavební odbor) bylo vydáno dodatečné stavební povolení.

- Žádáme, aby na www stránky města Pardubice byl, se souhlasem manželů Holečkových, umístěn znalecký posudek k domu, aby si všichni občané mohli přečíst jak stavět levně a svépomocí a do budoucna dosáhnout významných energetických úspor. Žádáme, aby město Pardubice zorganizovalo s p.Holečkem veřejně přístupné přednášky na toto téma. Tak nám dům poslouží nejvíce.

- Žádáme, aby město Pardubice jednalo v souladu se zájmy a potřebami občanů a čas a úsilí investovalo do podstatných věcí pro lidi, plnění předvolebních slibů a programového prohlášení. Namísto domu manželů Holečkových, který nám nevadí požadujeme informace a nápravu ve skutečně podstatných kauzách, které město, potažmo jeho obyvatele stojí peníze anebo je jsou pro region zvlášť významné, jako je Pardubické dostihové závodiště, ochrana a podpora krajových specialit, skutečné ceny, za které byly poskytnuty pozemky u významných staveb, rozkvět cestovního ruchu, zachování přírodních lokalit aj.

S úctou,

V Pardubicích dne : 20.dubna 2012

Petiční výbor ve složení:

1. Ing.Georgi Popov-jednající, nar. 2.6.1968, ul.Na Ležánkách 1862, Pardubice

2. Pfleger Jaroslav, nar.22.10.1947, Grusova 414, Pardubice