Petice za změnu objízdné trasy Slovany

Vážení spoluobčané,

v květnovém vydání měsíčníku Život Úval byla zveřejněna informace o tom, že v letních měsících (od 25.5.) bude postupně uzavírána ulice Škvorecká (z důvodu výstavby vodovodu a následně výstavby mostu přes Škvorecký potok).  Současně bude uzavřena silnice vedoucí do Škvorce. Bylo proto nutné najít objízdnou trasu pro zajištění dostupnosti čtvrti Slovany. Pro objížďku byla vybrána nejkratší a nejjednodušší varianta vedení objízdné trasy silnicemi (spíše cestami) U Přeložky, Bulharská, Ruská , Srbská. Nikdo se však nezabýval dopadem navýšení provozu v těchto ulicích z hlediska prašnosti na zde žijící obyvatele v období letních měsíců a pokud ano, tak nás o tom neinformoval! V současné době stav komunikací neumožňuje několikanásobné navýšení provozu s ohledem na životní prostředí v okolí zmiňované objízdné trasy. O tomto stavu jsme informovali vedení města. Prašnost s ohledem na dlouhodobě neřešenou problematiku povrchu vozovek a s ohledem na budování kanalizace se naprosto vylučuje s možností v letních měsících obývat tuto lokalitu bez následku na zdravotní stav obyvatel zde žijících.

Jako podporu této aktivity jsme se rozhodli iniciovat „Petici za změnu objízdné trasy Slovany“. V našem návrhu je avizována možnost vedení objízdné trasy směrem na Kolín, následně odbočka vpravo na Přišimasy a zpět kolem stavebnin Krutský. Tato alternativa je sice cca o 5 km delší, ale je vedena zcela mimo obydlenou oblast po dobrých zpevněných silnicích.

Tímto vás žádáme o podpoření naší snahy a podepsání petice nejpozději do 10.5.2012. Petice bude sloužit jako jedna z možností, jak vést dialog se zástupci na radnici, kteří byli zvoleni, aby hájili naše zájmy.

kontakt:  havlik.j@volny.cz

Jiří Havlík    Kontaktujte autora petice