VEŘEJNÁ PODPISOVÁ VÝZVA – VYBUDOVÁNÍ VOLNOČASOVÉHO SPORTOVIŠTĚ PRO MLÁDEŽ A DOSPĚLÉ – STREETWORKOUT A KALISTENIKA (cvičení s vlastní vahou těla)

Velmi oceňujeme k jakým změnám a rekultivacím v posledních letech došlo k obnově života a hojně využívaného parku s dětskými hřišti na Roztylském náměstí na Spořilově I.

Co ale jako občané postrádáme je volnočasové sportoviště pro mládež a dospělé – tzv. cvičení Streetworkout a kalistenika (cvičení s vlastní vahou).

Obracíme se tak na Vás s prosbou týkající se podpisové výzvy ohledně renovace spodního (dolního) Roztylského náměstí na Spořilově I. (oblast před Tescem), s účelem vybudovat zde toto veřejné volnočasové sportoviště.

Vadí nám, jakým způsobem to zde momentálně vypadá – řada bezdomovců, na lavičkách a parku popíjející alkoholici, poflakující se mládež, odpadky, přetékající koše a kontejnery, rozbitá jakási betonová fontána, neupravené chodníky, atd.

Chtěli bychom tuto výzvu využít jako podnět pro obnovu architektonického řešení celého Roztylského náměstí, nikoliv končící ulicí Severozápadní I. a samozřejmě aktivní využití doposud nevyužitých veřejných prostor.

V okolí Spořilova místo k tomu určené zcela postrádáme. Nejbližší se nachází na Pankráci (velmi oblíbené, součástí jsou i spolky a tréninky pod vedením trenérů či bývalých atletů, tudíž i velmi frekventované) nebo u Chodovské tvrze (není správně řešeno, stroje ani prostor není zcela a plnohodnotně využit – chybné koncepční řešení).

Konzultovali jsme tento návrh s předními českými trenéry a byla nám doporučena firma, která se těmito projekty zabývá, včetně návrhů, vizualizací a realizace. Pro lepší představivost posíláme odkaz https://www.rvl13.com/

ANO, PŘEJI SI, ABY BYLO NA ROZTYLSKÉM NÁMĚSTÍ (v dolní části před obchodem Tesco) VYBUDOVÁNO FUNKČNÍ VOLNOČASOVÉ SPORTOVIŠTĚ PRO MLÁDEŽ A DOSPĚLÉ. TUTO PROSBU/POŽADAVEK STVRZUJI SVÝM PODPISEM. koláž_1__aktuální_stav.jpgkoláž_2__aktuální_stav.jpgstudie_1.jpgstudie_2.jpgpříklad_realizace_v_praxi.jpg

Michaela Svobodová, Tomáš Svoboda    Kontaktujte autora petice

Pokud chcete podepsat tuto petici, kterou vytvořil(a) Michaela Svobodová, Tomáš Svoboda, vyplňte formulář níže. Autor petice uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.