PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

Michalin STR8

#501 Re: Re: Re: Re:

2012-12-30 17:05

#500: Alexandra Bartošová, Žďár nad Sázavou - Re: Re: Re:

Nevidím důvod, proč by se měla rallye takového typu konat hustě obydlené oblasti, což Lopeník je.

Proč? Protože to odsouhlasí obecní rada a věř, že kdyby někdo z místních občanů moc protestoval, organizátor by trasu závodu vedl zcela jistě jinudy. Na Valašské rally organizátor každoročně musí měnit trasu, protože jedna obec si vždycky na poslední chvíli rozmyslí, že tam závod nechce. Obec tam o plánované trase závodu ví více než půl roku dopředu, ale starosta svůj nesouhlas schválně vyjádří až den, dva před závodem! Kde má potom chudák organizátor za jeden den vyjednat jinou trasu? V Hustopečích u Brna si zase zelení večer před závodem usmysleli, že se v místě konání závodu vyskytuje vzácný druh žáby a organizátor kvůli tomu musel zkrátit trať. Tak si laskavě nemyslete, že by si organizátor závodu poručil trať a všichni mu museli chtě, nechtě ustoupit! Všude na světě záleží jen na obcích a jejich zastupitelstvu, jestli trasu přes jejich dědinu povolí.

marqui

#502 Re: Re:

2013-01-02 14:18

#476: omikron - Re:

Měl by být zodpovědný ten kluk, co dělal organizátora a zároveň chodil s jednou z nich. Ten měl v tu chvíli na odpovědnost onen úsek a to, že je nevyhnal, je teď až příliš jasné.

marqui

#503 Re: Re: Re: Re:

2013-01-02 14:33

#500: Alexandra Bartošová, Žďár nad Sázavou - Re: Re: Re:

Pane bože! To mám falešně plakat a nutit se k napsání pár dojemnejch slov, aby mě lidi jako ty nepovažovali za necitu? Ty rodiče je viděli ze svojí zahrady, dovolili jim tam jít a vzít tam i 7letou dceru. A vychovali je tak, že ta jedna vůbec necítila pocit zodpovědnosti za svojí malou ségru a vystavila jí vědomě nebezpečí. A tohle není blbost?!!! Co jinýho je??! Ty rodiče byli v tu chvíli právně zodopovědní za svou 7letou dceru, takže oni budou pykat taky.

Kdybych měla já takhle nelogicky uvažující děti, tak bych je tam nepustila. Jenže já na rally jezdim, je mi 20 a jezdim 7 let s taťkou, jsem živá a zdravá. A těm třem bylo přes 15 let, takže už by na rally se mnou taky byly, kdyby chtěly, a věděly by, kam si stoupnout a kam ne. Kdyby si stouply do zakázaný zóny jako v tomhle případě a kluk jedný z nich, co by tam dělal pořadatele, je nevyhnal, tak si to vyřídím s ním, a pak uznám, že moje děti udělaly osudovou blbost a já jim v tom nezabránila. Což by nehrozilo, protože by na rally byly pravděpodobně se mnou a já bych je nenechala stát v nebezpečný zóně. Takže můj soud by byl rezolutní, pokud by porušily zákaz a volání zdravýho rozumu.

Můžu se vyjadřovat jak chci, jelikož tohle není můj první komentář k té vlně neználkovských a amatérských komentářů, který se na nás hrnou po týhne nehodě ze všech stran, a už jich mám po krk.

Stejně většinu podepisujících žere, že zemřely mladý holky. Kdyby to zamáčklo důchodce, řekli byste, že už byli senilní, a ani pes by po nich neštěk. Natož, aby se někdo namáhal se psaním petice a podepisováním se pod ní. Začněte logicky uvažovat a nechte city stranou. Tady jde jen o logiku, fyziku a náhodu.

marqui

#504 Re: Re:

2013-01-02 14:35

#464: - Re:

Tak proč se podepisujete pod něco, o co se nezajímáte?

zaj

#505

2013-01-03 20:48

Proč? Protože to odsouhlasí obecní rada a věř, že kdyby někdo z místních občanů moc protestoval, organizátor by trasu závodu vedl zcela jistě jinudy. Na Valašské rally organizátor každoročně musí měnit trasu, protože jedna obec si vždycky na poslední chvíli rozmyslí, že tam závod nechce. Obec tam o plánované trase závodu ví více než půl roku dopředu, ale starosta svůj nesouhlas schválně vyjádří až den, dva před závodem! Kde má potom chudák organizátor za jeden den vyjednat jinou trasu? V Hustopečích u Brna si zase zelení večer před závodem usmysleli, že se v místě konání závodu vyskytuje vzácný druh žáby a organizátor kvůli tomu musel zkrátit trať. Tak si laskavě nemyslete, že by si organizátor závodu poručil trať a všichni mu museli chtě, nechtě ustoupit! Všude na světě záleží jen na obcích a jejich zastupitelstvu, jestli trasu přes jejich dědinu povolí.

Většinou se ale obecní rada neptá. V tichosti dá souhlas a ti, kterých se to týká to poznají až podle toho, že je někdo varuje aby nelezli na zahradu.
Pleskanec

#506 Re:

2013-01-04 02:34

#505: zaj -

A s tím, že se rada neptá žiješ celej život. Najednou to ale začalo ohromně vadit, že? Se holt budeš muset odstěhovat do jiné země, kde se rada ptá každého. Nevím ale jestli takovou zemi někde na světě vůbec najdeš. Co by se v obci asi tak povolilo, kdyby se rada měla ptát každého občana? Chytrým důchodcům totiž vadí úplně všechno. Líbí se jim jenom to co budou mít pro sebe a ještě k tomu zadarmo. Už vidím, jak seš každou sobotu celej den na zahradě, že bys to maximálně ty 4 hodiny nemohl vydržet tam nelozit. Proč nemít radost z toho, že uvidím parádní závodničku v ostrém tempu a nebudu za to muset ani zaplatit. Co jiného (zajímavějšího) mám možnost na vesnici vidět? 364 dní je na vesnici nuda(což vyhovuje právě vám a důchodcům), jeden den se tam má ale něco dít (líbí se to většině) a vás to sere. Trochu nepoměr mezi tou váší nijakou zábavou a zábavou mladších, nemyslíte?

akjam

#507

2013-01-04 02:43

závody jako je rallye ať se provozuje jako je formule 1 v uzavřených prostorech a ne ve vesnicích kde není zabezpečeno 100% pořadatelství

Sol-Ki Hyon

#508 Re:

2013-01-04 11:10

#507: akjam -

Víš, to by potom nebyla rally! Takovou kravinu už nikdy prosímtě nepiš! Co je to za blbost 100% pořadatelství? To mi chceš říct, že člověk nedokáže vyhodnotit možné nebezpečí sám? Oproti ostatním státům Evropy je v české rally to zabezpečení mnohonásobně lepší, ale jsou tu prostě s prominutím blbci, kteří podceňují rychlost a hmotnost vozidla a myslí si, že jsou nesmrtelní. Někteří dnešní lidé totiž nemají respekt před ničím, dokonce ani před bohem a za to může jen a jen přístup rodičů a škola a ne organizátoři závodů! Z toho vyplývá, že není potřeba měnit rally (protože v hůře zabezpečených rally v okolních státech se to nestává), ale musí se změnit přístup rodičů a škol!


Nepřihlášený uživatel

#509 Re: Re:

2013-01-06 13:26

#508: Sol-Ki Hyon - Re:

Provozovat rallye mezi hloupými a nezodpovědnými občany je očividně hloupé a nezodpovědné. Bude tedy nutno, aby organizátoři prováděli na vlastní náklady školení těchto zaostalých občanů, vhodné by bylo časté projíždění obcemi nedovolenou rychlostí, aby si i ti nejhloupější a nejnezkušenější obyvatelé obce osvojili návyky a rychlost uskakování a pochopili, jak se chodec musí chovat, když se k němu řítí auto rychlostí 150km, neboť při rallye jejich celoživotní zkušenost s max. 80km nestačí. Na pokuty organizátoři jistě mají dost peněz - nebo že by v rámci ochrany a školení svých občanů přispěly obce? Bude nutno změnit školní osnovy, nejlépe v rámci výuky tělocviku trénovat uskakování před vystřeleným basketbalovým míčem.

No a co s tím respektem před bohem?? Nejlépe bude, když se před každou rallye shromáždí celá obec a v modlitbách budou úpěnlivě prosit Boha, ať to tentokrát nepoplete a postihne jen ty, kteří tuhle akci vymysleli, spískali a odsouhlasili!!!

Sol-Ki Hyon

#510 Re: Re: Re:

2013-01-06 16:23

#509: - Re: Re:

Jsem věděl, že odpoví nejomezenější "člověk", na kterého ten text bude nejvíc sedět. :-D

Pokud to, co píšete opravdu vyžadujete a koná se u vás v obci rally, ozvěte se a já ti to ty chudáku přijdu osobně vysvětlit.

Je na tobě dobře vidět, že máš už velkou část života za sebou a nevíš, jak vypadá dnešní výuka ve školách!

Jaký rodič, takové dítě a pokud je rodič hloupý, nepřizpůsobivý a nafoukaný jako ty, tak by to za vás opravdu měla řešit ta škola (aby děti nevyrostly se stejným omezením jako ty), ale to by učitel musel mít právo na ty parchanty aspoň zařvat a nemít potom strach, že mu rodič přijde rozbít držku.

Pleskanec

#511 Jänner Rallye 2013

2013-01-07 15:34

O víkendu zvítězil český jezdec Jan Kopecký na Jänner Rallye v Rakousku, která byla započítávána do Mistrovství Evropy, mistrovství Rakouska a mistrovství ČR.

Na první rychlostní zkoušce Kopecký vyhrál a po zbytek soutěže stále zvyšoval svůj náskok. Na patnácté rychlostní zkoušce z osmnácti však prorazil pneumatiku, ztratil minutu a propadl se na třetí pozici za Francouze Bryana Bouffiera a Rakušana Raimunda Baumschlagera. Na vedoucího Bouffiera tak rázem ztrácel půl minuty, Baumschlager byl před Kopeckým o necelé 2 a půl vteřiny. Do cíle zbývaly 3 rychlostní zkoušky o celkové délce jen málo přes 57 kilometrů.


Kopecký se rozhodl začít stíhací jízdu a hned na následující rychlostní zkoušce se dostal před desetinásobného mistra Rakouska Baumschlagera. Na Bouffiera snížil ztrátu na 25 sekund. Následovaly dva průjezdy nejdelší rychlostní zkouškou celé soutěže, která měřila přesně 25km. Český jezdec první průjezd vyhrál a smazal z Bouffierova náskoku přes 14 vteřin. Stále však 10,6 sekundy scházelo. Kopecký i Bouffier se rozhodli na poslední zkoušce pro maximální možné nasazení a když se časomíra časomíra zastavila, všichni napjatě počítali, jaký je mezi nimi vlastně rozdíl. Kopecký naložil Bouffierovi 11 sekund a jednu desetinu k tomu a v celkovém součtu se stal o 0,5 vteřiny vítězem tohoto překrásného závodu nedaleko českých hranic před Francouzem Bouffierem. Třetí skončil domácí matador Baumschlager.

V první desítce se z našich umístili na čtvrté pozici Václav Pech, osmý byl Jaroslav Orsák- vítěz kategorie produkčních vozů, devátý dojel Jaromír Tarabus, desátý Pavel Valoušek. Na jedenácté pozici zmíním ještě Kroměřížského Romana Odložilíka, protože až za ním závod dokončil švédský veterán Stig Blomqvist, bývalý tovární jezdec Saabu, Talbotu a Audi, který se stal mistrem světa v roce 1984.


Závodní trať Jänner Rallye 2013 měřila 248,34km a procházela jestli se nemýlím dvaadvaceti obcemi, kde to všichni obyvatelé jeden den v roce překousli.
Přestože máme jak vidíte v ČR tak kvalitní jezdce, tak někteří "chytří" občané se dožadují zrušení rally. Vítejte v ČR!

Pleskanec

#512 Jänner Rallye 2013

2013-01-07 17:39

Ještě doplním, že do závodu odstartovalo 84 posádek.


Nepřihlášený uživatel

#513 Re: Jänner Rallye 2013

2013-01-08 02:08

#511: Pleskanec - Jänner Rallye 2013

http://www.rundschau-online.de/wipperfuerth-und-lindlar/rallye-oberberg-kompromiss-beim-motorsport,19081524,20712790.html


Zajímavé co píšete, ale nepravdivé, proti konání rallye se protestuje nejen u nás......a končí to pořádáním rallye mimo obce.

Pleskanec

#514 Re: Re: Jänner Rallye 2013

2013-01-08 11:41

#513: - Re: Jänner Rallye 2013

Co je na tom nepravdivé? Já nikde nepsal, že se proti rally jinde neprotestuje, ale, že to všichni jeden den v roce překousli. Navíc jsem psal o Jänner Rallye 2013 a ne o Rallye Oberberg. Na Obenbergu je známo, že mají problém s tratěmi. Napsal jsem věc, kterou vám tv neřekne a možná vám to chybí ve vytvoření si názoru na rally. Kde v ČR chcete hledat tratě mimo obce? Do hor a lesů nepustí ochránci nikoho a mimo obce jsou cesty převážně široké a rovné a proto se tratě zpomalují a vždycky zpomalovaly v obcích retardéry, objížděním autobusové točny, různých ostrůvků a odbočováním do různých uliček. Jelikož je maximální dovolená průměrná rychlost v rz 110km/h, musí se tratě u nás takto uměle zpomalovat.

Sol-Ki Hyon

#515 Re: Re: Jänner Rallye 2013

2013-01-08 17:42

#513: - Re: Jänner Rallye 2013

Stačí si přečíst jenom nadpis toho článku v odkazu a tam bije do očí slovo KOMPROMISS! Nemusíš na to ani umět německy. Potom stačí přečíst nadpis této petice a je jasné, že tady o žádnej kompromis nejde. To je rozdíl!


Nepřihlášený uživatel

#516 Re: Re: Re: Jänner Rallye 2013

2013-01-08 19:18

Stačí si přečíst nejen nadpis této petice, ale i její obsah a stačí si přečíst celý článek a nejen nadpis a ukáže se, že je to oboje o tomtéž.


Nepřihlášený uživatel

#517 Re: Re: Re: Jänner Rallye 2013

2013-01-08 19:20

#514: Pleskanec - Re: Re: Jänner Rallye 2013

Takže řešení je prosté - v Rakousku jsou z rallye nadšením bez sebe, tak se bude jezdit tam, když vlastně v česku ani není kde - a všichni budou spokojení......

Sol-Ki Hyon

#518

2013-01-08 20:34

To co je psáno v obsahu petice znamená přesun rally na okruh (jenom jinak napsáno) a na okruhu se rally nejezdí! Ty tupče už to pochop! Možná ani nejsou lidé v Rakousku až tak moc z rally nadšení, ale jsou přizpůsobiví. Narozdíl od tebe! Celej rok se my přizpůsobujeme vaší obecní zábavě (to znamená ničemu, jinak řečeno nudě) a když se po vás chce, abyste se jeden den přizpůsobili vy ostatním, tak je to pro vás ohromnej problém. Nevím v jakém kraji žijí takoví tupí lidé jako ty, ale vsadím se, že rally se u vás během roku nejede ani jednou.


Nepřihlášený uživatel

#519

2013-01-08 23:16

marqui

#520 Re: Re: Re:

2013-01-09 16:43

#509: - Re: Re:

Milý drahý, na to, aby se člověk vyhnul autu a věděl, kdy mu hrozí nebezpečí, to jest při průjezdu auta, nepotřebuju, abych se na rally připravovala tak, že budu běhat po dálnici a uhýbat rychle jedoucím autům. Na rally jezdim 7 let, v životě jsem  nepotřebovala utíkat před autem, protože si stoupám tam, kam není velká pravděpodobnost, že by auto mohlo vlítnout. Jestli jsi tupej idiot, tak si stoupneš do zakázaný zóny jako většina diváků, který to na rally odnesli životem.

Jakou nedovolenou rychlostí??? V tu chvíli to není normální silnice, je to uzavřená trať, kde máš omezení jen ta, která ti stanoví vyšší organizace (FAS).

Ha, a k tomu Bohu. Při rally na Moravě by se ti tam ta obec k modlitbě možná sešla, ale v Čechách taková pravděpodobnost neni;-). Věř, že kdyby si moh Bůh odskočit od nebeskýho ouřadování, tak by si do toho závoďáku sed ;-).


Nepřihlášený uživatel

#521 Re: Re: Re: Re: Jänner Rallye 2013

2013-01-09 17:31

#517: - Re: Re: Re: Jänner Rallye 2013

I v ČR se lidi jeden den za rok smíří s tím, že se v jejich dědině pojede automobilový závod. Jenom někteří musí za každou cenu remcat proti každé akci, kterou jen oni nechtějí. Všude se najde pár blbců, co si myslí, že se svět musí točit kolem nich. ONI totiž chtějí mít přece na vesnici klid celých 365 dní v roce a když přijdou o jednu sobotu kvůli závodu, stane se hrozná věc. Vůbec je nezajímá, že většina lidí z obce je pro pořádání závodu. Oni jsou přece nejváženější obyvatelé vesnice. Ti, kolem kterých se musí točit svět a někdo, kdo se ten jeden den pokusí jejich klid narušit je hovado a přes to jim nejede vlak.


Nepřihlášený uživatel

#522

2013-01-12 13:37

Dost mě zaráží jak znalci rallye neustále argumentují jedním dnem, běžně to je třídenní martyrium několikrát do roka.

Nepřihlášený uživatel

#523 Re:

2013-01-12 18:10

#522: -

Tak to mě opravdu zajímá, piš prosím konkrétně, co přesně ti rally 3 dny zakazuje, kolikrát přesně do roka se tak děje a napiš i konkrétní závody. děkuji


Nepřihlášený uživatel

#524 „Rally je v České republice na špičkové úrovni“, říká Josef Král

2013-01-12 18:19

Představovat Josefa Krále, dlouholetého libereckého spolujezdce, by bylo nošením dříví do lesa. V prostředí automobilových rallye se pohybuje třicet let a ke kvalitním výsledkům navigoval dvě desítky jezdců, jen namátkou – Miroslava Kalinu, Václava Stejskala, Jiřího Tošovského, Marcela Tučka. A nyní na Jänner rally Niki Glisice, a to v němčině… Tam také začala nová česká rally sezóna, plná změn, zejména z hlediska bezpečnosti všech zainteresovaných. Krátce po skončení soutěže Josef Král poskytl zajímavý rozhovor.

Zaznamenal jsi nějaké změny s ohledem na bezpečnost už v Rakousku?

Celý region touto událostí žije už dlouho před konáním samotné soutěže. Místní lidé jsou hrdí na to, že můžou přivítat nejlepší jezdce z Evropy, zemští politici jsou si vědomi toho, že s rally do regionu „přitečou“ peníze a zvýší se počet pracovních míst, a místní samosprávy na všech úrovních konání Janner Rally podporují (i finančně). Myslíš si, že by rally v regionu měla takovou politickou i občanskou podporu, kdyby to bylo pro občany opravdu nebezpečné, jak je dnes u nás rally některými médii prezentována? A tak zatímco dvacet kilometrů severně od Freistadtu se v současné době pořádá mediální „hon na rallyové čarodějnice“, a naši politici před kamerami exhibují v prohlášeních, že „kratochvíle vraždících pracháčů“ ve svých volebních obvodech v žádném případě nepřipustí, rakouští pořadatelé se těší, že budou moci doma uvítat co nejvíce českých posádek... Ale zpět k tvé otázce. Rakousko je známé tím, že bezpečnostní opatření přijímaná pořadateli jsou tam tradičně na vysoké úrovni, a tak nemůžu říct, že by se pořadatelé museli najednou probudit a přijmout nějaká nová, která by se řádově odlišovala od minulých ročníků.

Čím se liší zabezpečení v cizině oproti českým erzetám?

V ČR jsou bezpečnostní opatření skutečně jedny z nejpřísnějších v celé Evropě, a pořadatelé rally v Čechách za Rakouskem z mého pohledu nijak nezaostávájí. Ostatně, o pořadatelské úrovni rally v Čechách svědčí i to, že na zajištění rychlostních zkoušek letošní Janner Rally se podílelo značné množství lidí z ČR (např. z pořadatelského týmu Rally Český Krumlov), a měření časů zajišťoval výhradně tým českých časoměřičů... Zásadní rozdíl ale vidím v tom, že v Rakousku je „dál“ chování diváků, kteří rally sledovat přicházejí. Pořadatel je jimi plně respektovaná osobnost (a je jedno, kolik mu je let), nikdo se s ním nehádá, že když máme „svobodu“, že si může i na rychlostní zkoušce jít, kam se mu zachce, nebo že mu nikdo nemůže zakázat stát na své vlastní louce. A ani v místech, kde pořadatel není (neboť skutečně není v moci organizátorů pokrýt lidmi každých 20 metrů trati), nikdo do „zakázaných zón“ nevstupuje. Každý si je tam vědom toho, že rally sleduje hlavně pro zábavu, dobrovolně, a na své vlastní nebezpečí, a že jeho nejdůležitější prioritou je v pondělí odejít zdravý a „po vlastních“ do práce... V Čechách máme podle mého názoru tedy rezervy zejména v dobrovolném dodržování zásad „divácké etiky“ ze strany návštěvníků rychlostních zkoušek...

Nicméně je pravda i to, že pořadatelé v Rakousku to mají o něco jednodušší vzhledem k přírodním podmínkám. Tratě jsou techničtější a tím i pomalejší, a vyvýšených míst vhodných pro sledování rally diváky je tam asi také víc. K zamyšlení pro nás je tím pádem i to, jestli jsme to s tzv. ochranou přírody u nás poněkud nepřehnali, když v „přírodním ráji“ oblasti Muhlviertel (kousek od Šumavy, kde se na některá místa občas člověk nesmí vydat ani na kole), se v Rakousku, zemi velmi zatížené na ochranu přírody, v nadmořské výšce kolem 1.000 m běžně může rally pořádat. A rychlostní zkoušky zde občas přes obce vedou také, a nikde se občanské protesty ani petice proti rally nekonají.“

Myslíš si, že navržené změny jsou dostatečné?

„Víš, já si dokonce myslím, že navržené změny pro rok 2013 nejsou ani tak reakcí na skutečné potřeby české rally, jako spíš reakcí na „mediální štvanici“, kterou spustili naši „pseudonovináři“, kteří musí svému chlebodárci přinést za každou cenu nějaký „krvák“, aby se jejich produkt prodával.

Pořadatelé rally v Čechách jsou povinni se řídit nařízeními mezinárodní sportovní autority - FIA zastřešující sportovní podniky v celém světě, v tom nejsme v Evropě žádnou výjimkou. Bezpečnostní opatření předepsaná FIA se neustále zlepšují, protože musí držet krok s vývojem techniky, která se na rally používá. V současné době se přijímají opatření zejména směřující ke snížení rychlosti dosahované rallyovými vozy. Ale jedno je třeba říct tady jasně: navržené změny nebudou v ČR dostatečné nikdy, pokud se jimi účastníci rally nebudou řídit!!! Nebo se snad znovu chceme dopracovat k tomu, že budeme mít zase na erzetách na každém druhém metru policajta s obuškem, jako to vidíme třeba na ligovém fotbalu?

Už dosavadní bezpečnostní opatření na českých rally šla výrazně nad rámec podmínek pro pořádání rally stanovených FIA a FAS, a z dosud známých výsledků vyšetřování tragických událostí vyplývá, že naprostá většina z nich byla zapříčiněna nezodpovědností diváků a jejich nerespektováním bezpečnostních opatření nebo pokynů pořadatelů. Takže vlastně nejdůležitějším opatřením bude nejspíš dostat toto povědomí diváků.

Co Ti v nových nařízeních chybí?

„Vzhledem k většinou naprosto mylným informacím, kterými až na výjimky naše média nyní veřejnost „zásobují“, mně v nových nařízeních chybí jednoznačně jasně formulované právní prostředí pro účast na rally pro diváky. To, že platí v ČR nějaké všeobecně platné zákony, na rally někteří lidé rádi zapomínají („Nikdo mi nic neřekl“ - je jedna z nejpohodlnějších výmluv v ČR vůbec). My jako soutěžící startujeme v rally v rámci jasných pravidel, jedeme na vlastní nebezpečí, máme za povinnost uzavřít si vlastní úrazové pojištění, a jsme povinni uzavřít si pojištění odpovědnosti za škody způsobené třetím osobám, včetně sankcí (velké peněžité pokuty, nepovolení startu, disciplinární řízení, odebrání licence...). Stejně tak jednoznačně by mělo být ale naší veřejnosti řečeno, že motoristický sport může být i pro diváka nebezpečný, že divák sleduje rally na své vlastní nebezpečí, a že 100% bezpečné místo na rally, ostatně, ani nikde jinde na světě, prostě neexistuje.

Pavel Vydra
http://www.autosport.cz


Nepřihlášený uživatel

#525 Re:

2013-01-12 18:21

#522: -

Dost mě zaráží jak až jsou někteří neznalci rally tupí!!!




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...