PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!


Nepřihlášený uživatel

#526 Re: „Rally je v České republice na špičkové úrovni“, říká Josef Král

2013-01-14 01:15

#524: - „Rally je v České republice na špičkové úrovni“, říká Josef Král

Nein zur Jänner Rallye

01.01.2012 16:12

Appell der Grünen im Bezirk Freistadt: Vorrang für Klimaschutz - Nein zur  Jänner Rallye - Unser Klima braucht keine Sonderprüfung!

 

Die Lage ist eindeutig. Österreich ist beim Klimaschutz  im Verkehr im EU Schlussfeld  zu finden. Platz 17 und eine Zunahme von 60,3 Prozent mehr CO2 Emissionen des Verkehrs zwischen 1990 und 2010 (vgl. Quelle: EEA, VVÖ 2011) sind wahrlich ein Grund zum Umdenken und Handeln. Nicht so im Bezirk Freistadt! Nach steigendem Widerstand und anschließendem AUS für die Jänner Rallye im Jahre 1986 (!) erfolgte – für uns völlig unverständlich und unzeitgemäß - im Jahre 2000(!) die Wiederbelebung der Veranstaltung.

Seither dröhnen Jahr für  Jahr Anfang Jänner wieder die Motoren.  Sorgen um Umwelt, Klima, Sicherheit, berechtigter Ärger über Flurschäden, rücksichtsloses Verhalten gegenüber Anrainerinnen  und Anrainern werden ignoriert. Der wirtschaftliche Nutzen der Jänner Rallye – untermauert mit nicht bewiesenen Erfolgszahlen – dient als Argument gegen jede Art von Kritik.

Die Grünen des Bezirks Freistadt machen dieses Jahr mittels einer Plakataktion auf die Negativfolgen der Jänner Rallye aufmerksam und fordern das endgültige AUS  für diese unzeitgemäße klimaschädliche Veranstaltung. 

Gefordert wird statt dessen eine zukunftsorientierte, innovative Ersatzveranstaltung, die mit dem Prinzip des sanften Tourismus in unserer Gegend vereinbar ist  und Rücksicht auf Mensch, Klima, Umwelt und Natur nimmt. In Zusammenarbeit mit im Bezirk aktiven Initiativen und Personen wäre dies besonders im Bereich der Elektromobilität anzustreben.

Besondere Betroffenheit herrscht in den Rallye Gemeinden. 

Die Grünen Pregarten empfinden es als Populismus der besonderen Art, dass  auf der Ortstafel von Pregarten die Klimabündnistafel gleich in Kombination mit der Jänner Rallye Tafel montiert ist. Auch das mangelnde Mitgefühl mit den unvorstellbar leidenden Klimaopfern und die fehlende Einbeziehung von Anrainerinnen und Anrainern der Rennstrecken stoßen sauer auf.

Eine ganz besondere Gefahr neben den klimaschädlichen Aspekten sieht Mag.a. Manuela Bonifer - Jungwirth, die Fraktionsobfrau der Grünen Pregarten, in der negativen Vorbildwirkung auf junge Menschen. Sie tritt auch für die Erstellung einer Schadensbilanz und die  Errichtung einer „Anlaufstelle für die Bevölkerung“ ein. Dort sollen alle Rallye –Schadensfälle (Flurschäden, Lärmschäden, Schäden durch Rollsplitt an Häusern…) aufgenommen werden.

Leopold Pammer, der Obmann der Grünen Leopoldschlag, bezweifelt die Glaubwürdigkeit von Sponsoren, die einerseits Energiesparvorschläge veröffentlichen und gleichzeitig die Jänner Rallye massiv unterstützen. Dass ein Landesrat und eine führende Politikerin der Region gleichzeitig als Motoren der BIO Region  Mühlviertel, als SchirmherrInnen des Mühlviertler Ressourcenplans, der zur Sparsamkeit und Nachhaltigkeit aufruft,  und als UnterstützerInnen der Jänner Rallye auftreten, empfindet er als politisch absolut unvereinbar. „Das Mühlviertel würde sich bessere Schlagzeilen, andere Präsenz in den Medien und in der grenzüberschreitenden Zusammenarbeit verdienen, als mit PS Stärken und Sonderprüfungszeiten“, stellt er bedauernd fest.

Auch aus Freistadt gibt es heftigen Protest gegen die weitere Durchführung dieser unzeitgemäßen Veranstaltung.
Herbert Schaumberger, Gemeinderat in Freistadt, weist auf bereits bestehende Schäden durch Klimaveränderung in unserer Region, wie das Jahrhunderthochwasser in OÖ hin. Er fordert besonders Klimabündnisgemeinden auf, diese klimaschädliche Veranstaltung nicht mehr zu unterstützen! 

Besonders dreist empfindet er, dass hier die Kosten zumindest teilweise auf die Kommunen abgewälzt werden. So zum Beispiel entstehen den Gemeinden durch Bauhofleistungen Mehrkosten, die wir alle tragen. 

Mit folgender Aussage weist er auf unsere Verpflichtung den nächsten Generationen gegenüber hin: „Wir haben nur auf den Profit geschaut und konnten keine Rücksicht auf die Umwelt nehmen und haben sie aus Gier zerstört! Ich habe NEIN gesagt!“

 

Tohle nevypadá jako nadšený souhlas s pořádáním rallye v Rakousku, že?

 

Sol-Ki Hyon

#527 Re: Re: „Rally je v České republice na špičkové úrovni“, říká Josef Král

2013-01-14 11:03

#526: - Re: „Rally je v České republice na špičkové úrovni“, říká Josef Král

No vidíš, i v Rakousku se najde pár blbců, co hledají příčiny na špatných místech. Rally není tím hlavním škůdcem oproti běžnému chování některých (masivnímu kácení lesů, lovení zvěře, jízda na teréní motorce po lese, vyhazování předmětů z auta do přírody atd.). Připomínám, že rally se ve většině případů jede v okolí jednoho měssta jednou za rok a jen minimum lidí přemýšlí stejně jako ty a tady pan přehnaný ochránce životního prostředí z Rakouska. Když chcete něco ochraňovat, hledejte hlavní škůdce!

Takže se smiř s tím, že rally tady bude a hotovo!


Nepřihlášený uživatel

#528 Re: Re: „Rally je v České republice na špičkové úrovni“, říká Josef Král

2013-01-14 14:13

#526: - Re: „Rally je v České republice na špičkové úrovni“, říká Josef Král

Tvoje němčina je vážně výborná. Klobouk dolů. Muselo to dát dost práce napsat, ale vyvedu tě z omylu, kterému jsem porozuměl, přestože neumím německy. Je tam napsáno CO2 Emissionen, to nejspíš znamená, že se někdo domnívá, že závodní vozidla při rally znečišťují ovzduší více než vozidla jiná. Omyl, rallyová vozidla mají katalizátor, jeho funkce se měří na STK těchto vozidel před sezonou a je dokázáno, že vozidlo určené na rally znečišťuje ovzduší mnohem méně než kdejaká civilní Felicie!


Nepřihlášený uživatel

#529 Re:

2013-01-14 18:15

#1: -

Tedy vážený pane, Vy nevíte o Rally vůbec nic a jste v tomto směru úplný analfabet. Skoro mi to zavání osobním zviditelněním. Samozřejmě, že se ve všech zemích jezdí Rally tímto způsobem a naše domácí se řadí co se týče zabezpečení mezi vůbec nejlepší. To, že čtyři Káči nerespektují vymezené prostory a ani upozornění je trestuhodné. Bohužel to odnesli svými životy a Vy s na tom jen živíte. Je mi z Vás nanic!!!!!! S pozdravem Kovář Vlastimil.


Nepřihlášený uživatel

#530 pozdrav příznivcům Rally

2013-01-14 18:52

Jsem z Krkonoš a není den co by do hor neletěl aspoň dvakrát vrtulník a mnohdy už nazpět letí jen s mrtvolou. Jedná se o sjezdovky veřejně přístupné a tudíž se může lehce stát, že nějaký zbohatlík zabije nebo zraní bezbranné dívky, které tam jsou ovšem legálně. ZAKAŽME PROSÍM SJEZDOVKY !!!!!! I když je bolest v srdcích veliká, tak ty HOLKY tam neměli co dělat!!!!! A pokud je rodiče aspoň jednou v roce nemohou pohlídat, tak to je smutný. Kovář Vlastimil.

Nepřihlášený uživatel

#531 Re: Re: Re: „Rally je v České republice na špičkové úrovni“, říká Josef Král

2013-01-14 19:39


Nepřihlášený uživatel

#532 Re: Re: Re: Re: „Rally je v České republice na špičkové úrovni“, říká Josef Král

2013-01-14 20:19

#531: - Re: Re: Re: „Rally je v České republice na špičkové úrovni“, říká Josef Král

No jo, to jsou zelení a zelení prostě budou dělat problémy všude viz. 2012 Hustopeče, několik předešlých let Austrálie, ale aby našli toho hlavního a opravdového škůdce to ne. Radši budou vymýšlet  kraviny a dál nechají pytláky střílet a lesy hromadně kácet. Znám jen jeden jediný případ za x let, kdy se něco stalo přírodě při závodech rally. Myslím to bylo na rally Šumava (nebo Vsetín? To je jedno). Tam při havárii jednoho z vozů vytekl olej, ale to je tak všechno. Srovnej škody: olej z jednoho závodního auta a olej z aut po haváriích každý den, výfukové škodliviny ze závodního auta a z Favoritu, jedna sražená srna a každodenní lov pytláků a tak bych mohl pokračovat. Rally není ten hlavní škůdce. Takže než něco napíšu, tak nejdřív MYSLET!!!

JJ

#533 Neblázněte a myslete!!

2013-01-24 23:18

Ano je smutné co se stalo, ale pokud bych se řídil logikou některých zde diskutujících, tak bych uvažoval třeba i o tom, proč nezrušit fotbalové zápasy, ne? Rvou se, ničí majetky, rabují i na tribunách umírají lidé... No a taky se nezakázal, že? Každopádně důležité je, při jakékoliv činnosti používat rozum.

Nepřihlášený uživatel

#534 Re: Neblázněte a myslete!!

2013-01-30 15:01

#533: JJ - Neblázněte a myslete!!

Fotbal se hraje na místě specielně k tomuto účelu vybudovaném, auta při tzv. rallye jezdí po veřejných komunikacích,.... na fotbal jde ten, kdo ho chce vidět, do rallye jsou nedobrovolně zataženi všichni, kdo mají tu smůlu, že bydlí poblíž.

Kuboš

#535 Re: Re: Neblázněte a myslete!!

2013-02-05 20:57

#534: - Re: Neblázněte a myslete!!

Rally se koná na vesnici pouze jeden jediný den v roce (většinou v sobotu), jakékoliv omezení způsobené rally netrvá ani 8 hodin. V 9:00 se uzavře cesta a v 16:00 je po závodě a můžeš zase spokojeně 364,5 dne nicnedělat, nijak se nebavit a klidně se těšit na příští ročník závodu.

JESTLI TO PÁR HODIN V ROCE NEDOKÁŽEŠ VYDRŽET, DOPORUČUJI TI NAVŠTÍVIT LÉKAŘE!

Jo a mimochodem, při rally zemřeli vždy lidé, kteří se dobrovolně přišli na závod podívat!


Nepřihlášený uživatel

#536 Re: Re: Re: Neblázněte a myslete!!

2013-02-06 19:19

#535: Kuboš - Re: Re: Neblázněte a myslete!!

Bohužel to neplatí, rallye pod různými názvy se koná několikrát do roka na téže komunikaci, jezdit jako magoři začínají auta ve čtvrtek a končí v neděli večer. Když si člověk nevšimne papíru na sloupě, tak se po návratu ze služebky může pět kilometrů od domova otočit a provést objížďku dalších  dvacet kilometrů s tím, že ráno si teda nakoupit už nezajede, že prostě bude sedět doma místo relaxace s děckama na výletě, protože se prostě ve svém konečně volném čase nedostane z baráku......tolik asi k tomu zbytečnému omezování osobní svobody....

No a protože je takto postižených jedinců víc a protože jim to připadá nespravedlivé, zbytečné a protiprávní, tak remcají...a podepisují se. A nejen u nás, ale kdekoli, kde si někdo usmyslel hrát si s autíčky na veřejných komunikacích. Občas se přidají ochránci přírody, občas celé obce s rozbitýma cestama.... kromě řidičů těch rallye-autíček, podplacených zastupitelů a vás čumilů o rallye v místech, kde se pořádá, nikdo z občanů nestojí.

 

Pleskanec

#537 Re: Re: Re: Re: Neblázněte a myslete!!

2013-02-06 22:41

#536: - Re: Re: Re: Neblázněte a myslete!!

Ale, ale, vy chudinko malinká, vy máte tak náročnou práci, že si uděláte čas na relax s dětmi pouze jednu sobotu za rok? A zrovna nečekaně a naprostou náhodou v den, kdy se má konat ve vaší obci rally, že ano? Podle vašich vymyšlených a zkreslených keců usuzuji, že jste ze Zlínského kraje. To je jediné místo, kde je možnost konání rally 2x do roka na stejné komunikaci. Jinde se tak v ČR oficiálně neděje! Takže prrr!

Ve čtvrtek se maximálně začíná seznamovat s tratí závodu a jezdci MUSÍ dodržovat pravidla silničního provozu. Sledují je pořadatelé pomocí GPS a tresty pro posádky jsou velmi, ale velmi přísné. Navíc v těchto místech se s vidinou výdělku vyskytuje i velké množství policistů. Soutěžní posádky si v naprosté většině nedovolí porušit předpisy. Proč by taky, když následující den mohou závodit oficiálně. Ti, co jezdí jak hovada jsou místní frajírci, kteří si potřebují něco dokazovat! To je zase vaše chyba, protože zakazujete možnost jejich vyřádění se na uzavřené trati na amatérských závodech.

Jediný závod trvající od pátku do neděle je Barum Rally Zlín, ze které má kraj obrovský zisk. žádná jiná oficiální rally v ČR se v neděli nejede! Na většině území obec od organizátora závodu vyžaduje opravu děr na silnici! Mnoho cest v ČR se opravilo jen kvůli tomu, aby se na nich mohl konat závod. Jelikož polovina obyvatel většiny obcí si nějakou akci aspoň jednou za rok výslovně přeje, nebo ji ten jeden den bez problémů vydrží a dalších pár lidí (jako vy) to není schopno přežít, budu vám říkat NEPŘIZPŮSOBIVÍ! Vsadím se, že nepřizpůsobivost vám vadí u cikánů, ale přitom jste úplně stejní.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-07 00:53



Nepřihlášený uživatel

#539 Re: Rallye Monte Carlo 2013

2013-02-08 09:01

#538: Pleskanec - Rallye Monte Carlo 2013

No paráda, taková slavná rallye, vidíte , máte kde jezdit a kam se jezdit koukat..........

Jan |Hampl

#540 Re: Video k bezpečnosti rallye

2013-02-08 11:21

#13: Mates - Video k bezpečnosti rallye

souhlasim, vzdy na rally vidim divaky uskakovat pred auty, ja mam respekt a proto mi staci pohled z TV.

Sol-Ki Hyon

#541 Re: Re: Rallye Monte Carlo 2013

2013-02-08 13:51

#539: - Re: Rallye Monte Carlo 2013

No ty vole :-o , tobě doporučuju fakt doktora. Tvůj příspěvek je na úrovni žáka sedmé třídy ZŠ! O čem ty se chceš bavit? Co ty chceš zakazovat? Když tvůj rozum se zastavil na ZŠ! Aby nějaká taková slavná soutěž byla a mohli na ní startovat tak dobří jezdci, tak se snad potřebují někde naučit závodit a potom vyjezdit. Na širokém okruhu s hladkým asfaltem, který jezdec po průjezdu třech kol zná nazpaměť se nenaučí prakticky nic, co by bylo použitelné na úzké, uskakané cestičce v lese, mezi domy apod. Rally je závod dvojic na několika měřených rychlostních zkouškách. Jezdec nemá šanci si zapamatovat každou zatáčku a proto je více než důležitý jeho spolujezdec, který mu čte poloměry zatáček, různé skoky, změny povrchů a další poznámky, které si zapíší při seznamovacích jízdách před závodem. Na těch seznamovacích musí jet s civilním vozem a musí dodržovat předpisy silničního provozu dané země. To popsal Pleskanec o pár příspěvků dříve. Aby soutěž mohla být nazvána slavnou, musí nějaké soutěže překonat. Nevím vůbec co řešíte, rally tady byla prakticky od vzniku prvních automobilů, rally tady je a nevidím důvod, proč by tady dál neměla být.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-09 02:40



Nepřihlášený uživatel

#543

2013-02-12 12:50

Jsem pro úplné zrušení.
Jsme malá země a ničí životní prostředí, je to hlučné, nehledě na ostatní omezení tím způsobená pro motoristy a ostatní lidi. I oběti na lidských životech.
Nepřináší to pro obyvatele naší země žádné hodnoty. Je to prázdné a nákladné, ať si lidé hrají jinak, nebo ať tyhle závody pořádají v jiných, větších zemích, kde jsou prostory ne tak hustě obydlené. Dana
Duffman

#544 Re:

2013-02-12 16:39

#543: -

Dano, řeknu vám jediné: Trapná a smyšlená úvaha založená na zkreslených a nepravdivých informacích z NOVY, BLESKu a jim podobných. Tyto závodní automobily neznečišťují životní prostředí o nic víc, než jakékoliv jiné MODERNÍ osobní auto. Rally auta mají každoročně kontrolované katalizátory a je dokázáno, že osobní Felicie škodí životnímu prostředí více. Že je to hlučné znamená, že VŠICHNI přihlížející mají možnost postřehnout, že se auto blíží a mají možnost připravit se na to. Představte si, že by závodní auta nebyla slyšet. To by potom bylo nebezpečné úplně pro všechny. Obětmi byli vždy až na jeden případ lidé, kdy úmyslně neuposlechli pokyn pořadatele, stoupli si bezmyšlenkovitě kousek od trati, nebo nedávali pozor a vykecávali se. Jeden den za rok se jakékoliv omezení i hluk dá přežít. Neříkejte, že ne, protože vím, že ano. 364 dní je to na vesnici podle vás a jeden jediný den to nemůže být podle ostatních? Trochu si uvědomte, že svět není jen o vás a vašem klidu a proto je potřeba občas něčemu ustoupit a respektovat to!

Marqui

#545 Re:

2013-02-12 16:53

#543: -

Dlouho jsem nic nepřispěla a vidím, že jsem o hodně přišla.

Jak větší prostory? To není velikostí prostoru, ale všeobecným přístupem. Jo, rally je hlučná (pokud zrovna neprojíždí Ford Fiesta:)), jo, občas se stane, že se přerazí stromek u silnice nebo vyteče olej nebo benzín. Ale každý den továrny vypouštějí "hovínka" do atmosféry, měšťáci líní použít hromadnou dopravu si sami znečišťují města, továrny vypouští do vodních toků chemikálie, lidé odhazují odpadky v lese, mají zapnuto přespříliš spotřebičů.... Pokud jsme národ bezohledných prasat, tak se to projeví v každodenních činnostech, určitě byste mi dala sama příklad. Rally je oproti těmto hromadným a anonymním jevům zcela ohlídatelná věc. Snad až na ten hluk, který ale závisí na typu auta a rázu krajiny, každopádně se dá přežít a biorytmus zvířat se po 1 až 2 dnech vrátí zase do normálu.

A oběti na životech: každý si zodpovídá za svůj život a za životy lidí sobě blízkých, když někdo jde na rally, je odpovědnost na něm, pokud neselže pořadatel. U nás je ale zabezpečení na velmi vysoké úrovni, je tak dobré, že divák na některých místech sotva vidí na trať. A lidi mimo rally při rally neumírají, vždy umírá posádka nebo divák.

Otázka: Vám třeba naše pohraničí s Německem připadá hustě obydlené? Já tam bydlim a nezdá se mi. Tímhle narušuji Vaši teorii, že u nás jsou jen hustě obydlené oblasti. To by se muselo jezdit v Rusku, v Kanadě, Brazílii, na Sahaře, Antarktidě.... A teď mi můžete odvětit, že tyto přírodní oblasti jsou moc cenné na to, aby se tu něco takového jezdilo, že? Není to relativní?

Každopádně máte plus za slušně vyjádřený názor.

 

marqui

#546 Re: Re: Neblázněte a myslete!!

2013-02-19 17:13

#534: - Re: Neblázněte a myslete!!

A když je fotbalový zápas, tak do toho nejsou zatažení lidi kolem? Když se na stadion stahujou namachrovaní fanoušci, tak aby se člověk bál vylízt ven. Ti, co bydlí poblíž, mají taky smůlu.

Pleskanec

#547 Re: Re: Re: Neblázněte a myslete!!

2013-02-20 15:24

#546: marqui - Re: Re: Neblázněte a myslete!!

Souhlas. A nejen ti, co bydlí poblíž. Fanoušci na fotbalové zápasy jezdí vlakem ze kterého vyhazují odpadky, potom se přemisťují ke stadionu (MHD, pěšky, atd.) a zase dělají bordel. Před zápasem se ožerou, při zápase ještě víc a po zápase jdou zase do hospody. Když z ní vylezou, rozkopávají všechno, co jim přijde do cesty. A to vůbec nemluvím o potyčkách s místními (i fotbalem nezaujatými) lidmi. Rally navštěvují především myslící lidé a pokud někdo dělá bordel, jsou to místní opilci.


Nepřihlášený uživatel

#548 AAAhááá, tak takhle se to dělá,... pro hračku cokoli,.....

2013-03-04 16:26

http://zlin.idnes.cz/zavodni-jezdci-padelali-razitko-sportovniho-lekare-fy2-/zlin-zpravy.aspx?c=A130302_1896173_zlin-zpravy_ppr

těším se na argumenty typu - podvádí přece každý a oni tak moc chtěli závodit, je to to jediné co v životě mají (a umí).
Michal Strejt

#549 Tady vidíte, že se kontroluje a že není možné, aby jel někdo, kdo nedodrží jasná pravidla!

2013-03-04 18:51

#548: - AAAhááá, tak takhle se to dělá,... pro hračku cokoli,.....

Určitě z toho článku chápete, že tedy v žádném případě nemůže jet profesionální rally každý, kdo má prachy, jak je tady vámi přechytralými "protirallysty" několikrát zmiňováno. Jasně tak vidíte, že pokud někdo podvádí a nedodržuje pravidla, je odhalen a posléze i potrestán. To, že byli odhaleni vypovídá, že se pravidla musí dodržovat a že se kontroluje! Tak je to snad správně, nebo ne?

 

marqui

#550 Re: Tady vidíte, že se kontroluje a že není možné, aby jel někdo, kdo nedodrží jasná pravidla!

2013-03-05 13:31

#549: Michal Strejt - Tady vidíte, že se kontroluje a že není možné, aby jel někdo, kdo nedodrží jasná pravidla!

Dobrý protiargument tomu davu, který neví o rally nic.

Pravidla by se měla kontrolovat i na druhé straně barikády, a to u diváků, ne? Proč se z jasné chyby traťového komisaře a několika divaček dělá humbuk? Nemá snad i "divákování" nějaká pravidla?

A vidíte, jak rychle se to vyšetřilo? V prosinci si to vystavili a už začátkem března, tudíž na začátku sezóny, se to ví a řeší. Není to obdivuhodné?

 




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...