Zrusenie povinneho cipovania psov

Quoted post

MVDr. Lucie Skálová

#226 Re: "MVDr. Skálová: Čipování a možná rizika. ČR"

2013-08-17 12:27

#143: Necipujtenas.cz - "MVDr. Skálová: Čipování a možná rizika. ČR"

Dobrý den, ráda bych se ohradila proti  zde neúplné a vysloveně účelové citaci mého rozhovoru v pravidelném pořadu Českého Rozhlasu. Jsem naprostým zastáncem čipování, jeho zdravotní rizika považuji za zanetbatelná a za celou svou dlouholetou praxi jsem se nikdy nesetkala i s třeba jen malým poškozením zdraví jakéhokoli čipovaného pacienta.

Zde citace záměrně zkrácené  se mě hrubě dotýkají a považuji celé vyznění tohoto článku pro mě za urážlivé, hlavně v očích mých kolegů a klientů.

Požaduji ztažení  článku, nebo uvedení věcí na pravou míru -postačující bude odkaz na stránky ČRozhlasu s kompletním přepisem rozhovoru.

V případě nerespektování mého přání budu zvažovat nejen právní kroky, ale zároveň se budu snažit dojít k nápravě i reprízováním tématu čipování a to i s ohledem na tyto stránky a zavádějící infromace na nich uvedené.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#234 Re: Re: "MVDr. Skálová: Čipování a možná rizika. ČR"

2013-08-21 14:42:12


Nepřihlášený uživatel

#235 Re: Re: "MVDr. Skálová: Čipování a možná rizika. ČR"

2013-08-21 14:43:26

#226: MVDr. Lucie Skálová - Re: "MVDr. Skálová: Čipování a možná rizika. ČR"

samozrejme, že vy ste za to aby sa psy čipovali. ved ako veterinárka máte z toho veľké peniaze. je to pre vás biznis.

tak prečo by ste boli proti tomu.

Mária

#241 Re: Re: "MVDr. Skálová: Čipování a možná rizika. ČR"

2013-08-24 13:21:56

#226: MVDr. Lucie Skálová - Re: "MVDr. Skálová: Čipování a možná rizika. ČR"

Odkedy sa zvierata čipujú,keď spomínate svoju dlhovekú prax s čipovaním?Keby veterinári boli svedomití a nezaležalo by im len na peniazoch,ktoré za čipovanie dostanú, určite by ste v očiach svojích kolegov  neklesla zato,žeby ste nesúhlasila s čipovaním.Každý veterinár ,by mal povinne preštudovať aj nevýhody čipovania a verejne priznať,ak zistia,že čipovanie môže zvieraťu ublížiť.Kto bude potrestaný ak čip zvieraťu ublíži?Povie sa ,že to je roziko povolania?Tak sa stalo nám ,keď sa náš pes neprebral po operácii z narkózy. veterinár povedal,že je to riziko povolania a bolo. Páni,ktorí vymysleli tento zákon zabudli,že pes je živá a cítiaca bytosť. Veterinári by to mali vedieť. Máme vládu ,ktorá necíti s človekom,nieto ešte so psom.Na tých skúšajte čipovanie!Verím,že ak ste sa vyjadrila ,že čipovanie prináša riziko ,že je dosť veterinárov , ktorí vám dali za pravdu a v ich očiach ste neklesla .

štefan

#276 Re: Re: "MVDr. Skálová: Čipování a možná rizika. ČR"

2013-09-10 14:33:43

#226: MVDr. Lucie Skálová - Re: "MVDr. Skálová: Čipování a možná rizika. ČR"

Pani doktorka a kolko rokov čipujete psov ? Je to čip alebo transponder.Na internete nenajdeťe ani čo obsahuje aké sučiastky .Je to vysielač ktorý sa aktivuje prijmačom/ čítačkou.Počul som že obsahuje litium čo je pre psa velmi užitočna látka ktorá mu može sposobiť smrť.Ste zastancom čipovania toto som už videl v dokumentárnich filmoch o 2 svetovej vojne!