podporujeme prezidenta Zemana

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1309 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-kolabo

2015-01-20 09:54

#1308: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-kolaborant 

Nikdy jsem nikoho nenazval rusackou svini.  Nemam ve zvyku pouzivat v diskuzi sproste vyrazy.  Ze jsou valky vzdy katastrofou se shodujeme.  Tak to bylo vzdy.  Sousedni tlupa ulovila vetsiho mamuta - vemte kyje a jdem si pro nej. To se tahne celymi lidskymi dejinami.  Ale vratme se do soucasnosti.  Mam nejvetsi obavy, ze nas opet nekteri politici v cele s prezidentem otaci proruskym smerem.  Nas narod ma s nimi ty nejhorsi zkusenosti.  Tvrdit, ze dnes se Rusko chova jinak, je znacne naivni.  Ruska rozpinavost je vecna.  Putin si na chvili nasadil falesnou masku demokrata, ale dlouho mu nevydrzela.  Uz se pomalu odkopava.  Opet tu bude nebezpecny diktator, ktery touzi vytvorit novy Sovetsky svaz.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1310 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-ko

2015-01-20 16:41:55

#1309: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-kolabo 

 Proruského štváče nepřemluvíte, nepřesvědčíte - "má úkol" a basta.

Někteří prosťáčci si myslí, že pro boj s islamofašisty potřebujeme Rusáky. Teď dostali poučení: jeden Rusák, vyslaný Putinem, aby oblboval na Západě, jde oficiálně plakat v průvodu "Je suis Charlie". A v Ruském Čečensku, pod vedením Rusáky dosazeného a Putinovi věrného "prezidenta" a poskoka Kadyrova se "mohutně" demonstruje proti Západu, proti Charlie Hebdo (podle ruského serveru Kavkazskij uzel byla pro mnohé obyvatele metropole účast v průvodu povinná.... tedy prorusáckým režimem v zájmu jeho politiky organizovaná). To by pane byl  spojenec. A nechce tak mnoho: jen odvolat sankce, povolit  mu obsazovat beztrestně sousedy, na které si umane, zabrat si svou "sféru vlivu" (bez takových pojmů není tupá ruská hlava schopna ani v XXI.století myslet), své "blízké zahraničí", prostě předpolí pro příští válku ...... (kdopak se nám to tedy vlastně na ni připravuje?) A k tomu zmobilizuje, bohužel i u nás, křiváky, grázly, bojovníky za mír (ruský mír, samozřejmě). Na tom prokletém Západě má Rusák už s takovými "bojovníky" celkem utrum, došly děngi, za které bojovali a bez děněg žádný boj za mír. Tak zbývá levný český hlupák nebo grázl. Je to ale i trošinku povzbudivé: Putin už musí spoléhat na něco takového....

Jinak doporučuji článek B. Doležala: Náš problém nejsou islámští teroristé

http://www.bohumildolezal.cz/

 


Nepřihlášený uživatel

#1311 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-ko

2015-01-20 18:14:12

#1309: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-kolabo 

 Ano, to je pravda, to jste nebyl Vy ale ten druhý, který si s těmito výrazy rozhodně hlavu neláme. V tomhle Vám čest - a navíc nenadáváte ale logicky argumentujete. Neshodneme se ale v tom, že jen Rusko je rozpínavé a ostatní nejsou. Konečně máme docela dost špatné zkušenosti s Německem - nezapomeňte, že zabili za II světové výrazně více čechů, nežli Sověti -, a je snad správné, vytvořit "Majdan" v nějaké části bývalé NDR? Asi ne.

Tvrdit že je jen Ruská rozpínavost věčná je výrazem - promiňte - naivity. Ono je to pravda, ale musíte to říci jinak: "Rozpínavost velmocí/mocných je věčná". Pak je to asi pravda. Když se podíváte, kde všude jsou základny USA, kde všude ta samá země vyvolala války, musíte dojít k závěru, že je nejrozpínavější právě ona. Alespoň v tomto okamžiku.

Ale víte, to není nějaká špatná vlastnost USA. Vůbec ne. Stejně se bude chovat Rusko, když, či pokud, získá tak velkou moc, jako teď má USA. Podobně se chová například v EU Německo, které je zde ekonomicky dominantní. Nebo Izrael, který má hodně vlivu v mnoha státech se nyní snaží zrušit mezinárodní soud, protože se objevilo riziko, že by mohl být souzen. On se nebude snažit bránit u nějakého soudu, nebo se chovat nějak jinak. Ne, bude soud ignorovat a pokusí se soudní dvůr zrušit. 

Je to dáno jeho mocí. Má 300 jaderných hlavic a nosiče, které dosáhnou do Evropy. Takže bude klidně dělat nálety na okolní státy, když budou dělat něco, co on zrovna nebude chtít, bude masakrovat Gazu při jakékoliv příležitosti a nevzdá se anektovaných Golandských výšin. Je to regionální velmoc. A chová se tak. 

Tedy pro ostatní státy je nejvýhodnější, když žádná velmoc nemá absolutní moc. Protože KAŽDÁ jí zneužije. Když bojoval "západ"s "východem" bylo vedlejším efektem, že se lidem žilo tam i zde lépe. Na západě z obavy z komunistické revoluce nebyla taková nerovnost mezi lidmi, byla nižší nezaměstnanost, bylo zdravotnictví, dobré školství, lidí se měli lépe. Když východ zmizel, na západě zjistili, že výhody sociálního státu už nejsou potřeba. Už se nemusí bát komunistů a mohou své obyvatels pořádně vzít u huby.  Takže i tam se žije lidem dnes hůře. Řecko, Španělsko, Itálie... 

Takže z hlediska nás, občanů většiny zemí je výhodné, když nebude dominovat žádná velmoc, alespoň ne absolutně. Ono pak do nás budou muset mocní více investovat, abychom je nesvrhli. Dobrovolně to totiž neudělají. Stačí si všímat jak stále menší procento lidí vlastní více než celý zbytek planety. 

Víte, když bude třeba ten chlápek, co tu o mě říká, jaká jsem ruská svi... třikrát, nebo pětkrát větší plat než já, fajn. OK. Třeba je v tom co dělá dobrej. Přejme mu to. Ale když ho bude mít větší 10 000x je něco špatně. Pak to bude znamenat, že nebudu i při tom, když jsem zaměstnaný mít co jíst a pak vezmu do ruky kámen, nebo něco účinnějšího...  Tam to může skončit a já bych nerad.

-------------------------------------

No a pro toho druhého diskutéra - to jsem dneska pěkný proruský štváč, že? Ale nebojte, dnešní úkol už mám splněný a moje ruble už plynou na účet. Dám Vám už dnes pokoj.