podporujeme prezidenta Zemana

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1311 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-ko

2015-01-20 18:14

#1309: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-kolabo 

 Ano, to je pravda, to jste nebyl Vy ale ten druhý, který si s těmito výrazy rozhodně hlavu neláme. V tomhle Vám čest - a navíc nenadáváte ale logicky argumentujete. Neshodneme se ale v tom, že jen Rusko je rozpínavé a ostatní nejsou. Konečně máme docela dost špatné zkušenosti s Německem - nezapomeňte, že zabili za II světové výrazně více čechů, nežli Sověti -, a je snad správné, vytvořit "Majdan" v nějaké části bývalé NDR? Asi ne.

Tvrdit že je jen Ruská rozpínavost věčná je výrazem - promiňte - naivity. Ono je to pravda, ale musíte to říci jinak: "Rozpínavost velmocí/mocných je věčná". Pak je to asi pravda. Když se podíváte, kde všude jsou základny USA, kde všude ta samá země vyvolala války, musíte dojít k závěru, že je nejrozpínavější právě ona. Alespoň v tomto okamžiku.

Ale víte, to není nějaká špatná vlastnost USA. Vůbec ne. Stejně se bude chovat Rusko, když, či pokud, získá tak velkou moc, jako teď má USA. Podobně se chová například v EU Německo, které je zde ekonomicky dominantní. Nebo Izrael, který má hodně vlivu v mnoha státech se nyní snaží zrušit mezinárodní soud, protože se objevilo riziko, že by mohl být souzen. On se nebude snažit bránit u nějakého soudu, nebo se chovat nějak jinak. Ne, bude soud ignorovat a pokusí se soudní dvůr zrušit. 

Je to dáno jeho mocí. Má 300 jaderných hlavic a nosiče, které dosáhnou do Evropy. Takže bude klidně dělat nálety na okolní státy, když budou dělat něco, co on zrovna nebude chtít, bude masakrovat Gazu při jakékoliv příležitosti a nevzdá se anektovaných Golandských výšin. Je to regionální velmoc. A chová se tak. 

Tedy pro ostatní státy je nejvýhodnější, když žádná velmoc nemá absolutní moc. Protože KAŽDÁ jí zneužije. Když bojoval "západ"s "východem" bylo vedlejším efektem, že se lidem žilo tam i zde lépe. Na západě z obavy z komunistické revoluce nebyla taková nerovnost mezi lidmi, byla nižší nezaměstnanost, bylo zdravotnictví, dobré školství, lidí se měli lépe. Když východ zmizel, na západě zjistili, že výhody sociálního státu už nejsou potřeba. Už se nemusí bát komunistů a mohou své obyvatels pořádně vzít u huby.  Takže i tam se žije lidem dnes hůře. Řecko, Španělsko, Itálie... 

Takže z hlediska nás, občanů většiny zemí je výhodné, když nebude dominovat žádná velmoc, alespoň ne absolutně. Ono pak do nás budou muset mocní více investovat, abychom je nesvrhli. Dobrovolně to totiž neudělají. Stačí si všímat jak stále menší procento lidí vlastní více než celý zbytek planety. 

Víte, když bude třeba ten chlápek, co tu o mě říká, jaká jsem ruská svi... třikrát, nebo pětkrát větší plat než já, fajn. OK. Třeba je v tom co dělá dobrej. Přejme mu to. Ale když ho bude mít větší 10 000x je něco špatně. Pak to bude znamenat, že nebudu i při tom, když jsem zaměstnaný mít co jíst a pak vezmu do ruky kámen, nebo něco účinnějšího...  Tam to může skončit a já bych nerad.

-------------------------------------

No a pro toho druhého diskutéra - to jsem dneska pěkný proruský štváč, že? Ale nebojte, dnešní úkol už mám splněný a moje ruble už plynou na účet. Dám Vám už dnes pokoj.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1312 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident

2015-01-21 10:39:36

#1311: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-ko 

 V nekterych nazorech se celkem shodneme, v jinych ne.  S Nemeckem mame spatne zkusenosti z obdobi 2. svetove valky.  To je podstatne kratsi obdobi, nez nase zkusenosti s Ruskem.  Navic Nemecko odsoudilo mnoho valecnych zlocincu.  V Rusku nebyl nikdo souzen za zlociny proti lidskosti, ktere byly pachany na milionech vlastnich obcanu ve jmenu zvrhle ideologie.  Nemohu zastavat protiamericky postoj.  USA nas nikdy neokupovaly ani jinak nam neskodily.  Co se tyka armad obou velmoci - ruska armada je minimalne stejne vyzbrojena, jako ta americka.  Jeste poznamka nakonec.  Podle nejnovejsiho pruzkumu 52% Rusu obdivuje Stalina a jeho eru.  A Vy mi chcete tvrdit, ze Rusko je dnes nekde jinde, ze je jine ?  Zdravim, mejte se hezky.


Nepřihlášený uživatel

#1329 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident

2015-01-26 09:50:11

#1311: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-ko 

 Kydů máš víc než Lenin ve svých Sebraných spisech. Jestlipak jsi ale už zaplatil členský příspěvek SČRP (Svazu Čechů Rusákovi prdelvlezlých), důstojného to nástupce slavného SČSP (Svazu Čechů strachy posraných)?????