Rodiče za lepší školství - nesouhlasíme s vizemi ministra Chládka

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-05-18 12:05

Způsob řízení současného resortu MŠMT už skutečně představuje pandořinu skříňku. Po špičkovém ministrovi Fialovi tak přišel někdo, kdo je jednak morálně nevhodným pro výkon této funkce a osobně bych byl oproti autorům této petice ještě radikálnější a požadoval bych přímo jeho odvolání.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#10 Re:

2015-05-19 13:46:05

#1: -  

 Pan Fiala ani zdaleka nebyl spickovym ministrem skolstvi. To byl prece ministr Dobes. Nyni pan Fiala asistuje pohrbu ODS.


Nepřihlášený uživatel

#52 Re:

2015-05-27 14:01:24

Zpusob rizeni MSMT nepatri do demokraticke spolecnosti. Misto vychovy k osobni zodpovednosti jsme svedky manipulace, natlaku. MIsto uceleneho planu zlepseni naseho skolstvi rozhoduji o nasich detech ruzne zajmove skupiny a odbory. A pokud se clovek rozhodne ucit deti doma, tak mu jsou hazeny klacky pod nohy. 

Asi takhle nejak si predstavuji fungovani skolstvi v totalitnim rezimu. Ale mozna se milim.... 

Na jednu stranu musi byt statni maturita, kterou mnoho lidi nezvladne. Tudiz se skoly hlavne zameruji na to, aby jejich zaci tuto zvladli a na odbornych skolach pak pokulhava ta odbornost. Na druhou stranu pry mame malo ucnu. Proc by mel nekdo, kdo studuje napr. hru na housle a bude se timto i zivit mel misto zlepsovani sve odbornosti se ucit matematiku? Jisty zaklad by mel zvladnout, ale proc zrovna musi byt matika povinna?

 

 


Nepřihlášený uživatel

#60 Re:

2015-05-29 08:36:30

#1: -  

 Milí přátelé, když jsem četla celou petici, bežel mi hlavou známý příběh s Matkou Terezou, kdy odmítla jít do pochodu proti válce, ale přislíbila účast, až bude organizován pochod za MÍR. Velice si vážím všech, kteří odmítají být bezmocným stádem, jen poslední dobou stále více vnímám to, že na co zaměřujeme naši pozornost, to narůstá. Když ji zaměřujeme na odpor, roste odpor a spor. Když ji zaměříme na konstruktivní návrhy a na to co přináší radost, porostou zase tyto. Nechci v nejmenším znevažovat práci a odhodlání, které tématu věnujete. Jen mi přijde docela zásadní vnímat, za čím člověk skutečně stojí, aniž si to často uvědomuje. Aliana