Zachraňte kulturu 2013

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#34

2013-02-05 15:30

Je varující, že se naše kultura dostává do situace, kdy jí téměř hrozí likvidace. Neustále se mluví o "úpadku doby", o úpadku naší jazykové kultury - a nejenom! a přitom lidé, kteří mají možnost o tom rozhodovat, s tímto úpadkovým stavem nedělají nic. Vlastně dělají: prohlubují jej.
Přijali jsme za své tvrzení, že i literatura, respektive knihy, časopisy, divadla, výstavy a další kulturní akce jsou zboží a o jejich ceně rozhoduje trh. Ale už se zapomíná, že je to právě kultura ve všech svých podobách, která má člověka zvedat výš, má ho kultivovat, má přinášet podněty, které nejsou jepičí povahy. Všechno, co vede k snížení kulturního vlivu, je velice nebezpečné. Copak jsme se nepoučili, kam vede nevzdělanost, nekulturnost, přízemnost a planost?
Milena Fucimanová

Odpovědi

Luděk

#38 Re: Paní Fucimanová

2013-02-05 15:57:16

#34: -

Souhlasím s vámi, máte pravdu, snad každý ví kam vede nevzdělanost, nekulturnost, přízemnost a planost. Jen mám problém s tím, že o podporu kultury žádají lidé, kteří současně vyjádřili, a to velmi důrazně, podporu místopředsedovi vlády, která jim ty peníze nechce dát. To  je dost schizofrenní. Navíc se vyjádřili značně nekulturně na adresu lidí, kteří odmítli diktát jejich volby. Taková "kulturní elita" si podporu nezaslouží. Není totiž garantem vzdělanosti, kulturnosti, vznešenosti /výraz, který se mi v poslední době ekluje nadužitím právě oné "kulturní fronty" a rozkvětu. Pokud bych mohl, dal bych záporný hlas.