Zachraňte kulturu 2013

Quoted post

Bon Bon

#75 Re:

2013-02-05 21:02

#69: -  

Ano, peněz na kulturu není nikdy dost. Ale není dost ani na potraviny, oblečení, léky, energie, důchody, silnice, školy, nemocnice a tak dál. Proč by měli právě umělci dostávat dotace, když bojují za kapitalismus volné soutěže? Ať si na sebe vydělají tak jako cirkusy, stejně jsou to jen komedianti. A pokud vím, cirkusy dotace nedostávají. Přitom dobrá kultura na sebe vždy vydělala. I když občas jen na holé živobytí. Jen několik nejlepších mělo vždy víc, jen absolutní špička. Jenže ti samí, co horují pro pravicové ideály, školné, placené léky a zdravotnictví, pro snížení důchodů, ti samí chtějí po zbytku národa, aby se na ně skládal. Ale proč bychom to měli dělat? Jděte protestovat před úřad vlády, před sněmovnu a senát. Ukažte se tam spolu s pány Svěrákem, Hřebejkem, Menzelem, Hanákem a dalšími. A při volbách hlasujte pro kulturu, ne proti ní! Pokud bude národ zdechat hlady díky Vaší propagandě TOP09 a ODS, nebude dávat peníze umělcům. Lidé si raději koupí něco na jídlo. Koukněte se na předválečné filmy Voskovce a Wericha. Ta doba se vrací. Mandlová, Haas nebo Burian peníze měli a ti zbývající museli sloužit. Všechno bez dotací. Národ své umělce miloval a chodil na ně. Naši umělci dnes na národ plivají... A často už tak nejsou ani naši, ani umělci.

Odpovědi

kulisak ze zabradli

#499 Re: Re:

2013-03-06 15:05:45

#75: Bon Bon - Re:

souhlasim s vami do posledniho pismenka vaseho prispevku.

tak už to na tom svete chodi...

tlupa moralnich deviantu z rad komediantu a podobne verbeze jako je sverak, rychly, sommerova,(jinak sokolska nacelnice cvicenek se sunkami z perlovky) ci opilec menzel a jim podobni vagusove se jiz tesila na petiletý mejdan na prazskem hradě za penize ceskych prostych lidi, ktere právě moralni "klenot" menzel nazyvá priblblymi nevolniky. jako to byvalo za opilce z hradecku.to jsou ti pravi demokrate, humaniste a krestane. (chlastaji, ze by vypili i mrtvemu oko, pelesi se mezi sebou jako mysi ve stohu, drogy zobou jako český honza buchty s mákem o posvicení a kouri jako elektrarna pocerady. to je to samozvane „svedomi naroda“. bozsky kaja s čírem se k nim jako jejich "moralni vudce" hodi jako prdel haliny pavlovské na nocnik pana presidenta klause...
na tuto moralni verbez mají ti, se kterymi tito vecne opili vagusove ostentativne opovrhuji jako, jak rikaji se slouhy a dobytky, financne prispivat? Takovy socializmus by se jim libil... ale vydelat si na svoje zivobiti, na chlast, drogy a nikotin, to schopni nejsou...mohli by pozadat o almuznu svého bozskeho kaju, ktereho hodne lidi, jen pro jejich podporu, svym hlasem podporit odmitlo.