za obnoveni prechodu pro chodce v ul. Svazna v Moste


Nepřihlášený uživatel

#1

2016-01-26 14:12

Dovolte mi pár postřehů k situaci s přechodem . Poslední dva roky jsem chodil pravidelně doprovázet ráno dceru do 1 a 2 třídy a téměř každý den mě obcházela hrůza z toho, kolik řidičů vozící svoje děti do školy neukázněně a proti pravidlům zastavovali v prostoru zmiňovaného vjezdu do školy, před i za přechodem a někteří dokonce přímo na přechodu. Vznikala tak každé ráno velmi nebezpečná situace a malé děti přes zaparkovaná auta neviděly a nemohly se rozhlédnout jestli někdo nejede. Řidiči jedoucí k nemocnici zase přes tato auta neviděli děti čekající na přechodu připravené bezpečně přejít. Zde by opravdu sedělo přirovnání dětí k lovné zvěři. Mnoho rodičů přicházejících pěšky z naší čtvrti si tu situaci fotografovalo a od některých vím , že i posílali fotografie na příslušné úřady. Když byl přechod zrušen , tak jsem vnitřně protestoval. Říkal jsem si, že problém s raním kolapsem se vyřešil zrušením přechodu. A začali jsme používat přechod o 50m níže , kde je ráno přítomná služba. Časem jsem vypozoroval , že dojít o 50 m dál k přechodu se službou je pro dítě bezproblémové , nestresující a ničím zatěžující záležitost. Děti na něm v klidu přejdou silnici a dojdou do školy jen o pár metrů dál. Stačilo dětem vysvětlit, že musí používat přechod se službou a nepřecházet mimo něj. Současná situace se mi jeví daleko bezpečnější a již posílám dceru samotnou, protože vím , že nebude konfrontována se sobeckými řidiči nerespektujícími pravidla a tím vystavována velkému nebezpečí. Obávám se , že obnovení přechodu je krok zpět v bezpečnosti našich dětí, protože nevěřím v ukázněnost řidičů-rodičů vozících své děti do školy. Proto nemohu Vaši petici vedenou dobrým úmyslem podpořit. MgA. Tomáš Vacek , Průjezdná 1961/19 vacour@kaceri.cz

Petra H.

#2 Re: pan Vacek

2016-01-28 08:48

#1: -  

 RE: pan Vacek :    Na většinu věcí mám jako matka s dvěma dětmi zásadně odlišný pohled, než pan Vacek.

Ano, auta tam ráno parkovala ( a parkují dodnes i po zrušení přechodu, čili ničeho se nedosahlo ! ) , ale parkování je věcí městské či státní policie, dopravních značek a několika odažení na zavolání. Toto ale paní ředitelka nedokázala zajistit ( o čem to asi svědčí ?) , namísto toho díky její aktivitě směrem k městu došlo k neuvěřitelnému "řešení" : Zrušil se desítky let funkční přechod , a poté  i hlavní vchod ( a jediný pro kočárky! ) do školy !  To by snad nevymyslel snad ani obecní blb.

Přechod sloužil nejen k cestě do školy, ale i lidem od nás ze čtvrti , kteří chodili a chodí do nemocnice. Dnes přebíhají, jak je trefně psáno v petici , děti i dospělí jako lovná zvěř v místě bývalého přechodu, nebo dokonce přímo v zatáčce ! Přecházejí tam i lidé s berlemi ! Pěkně paní ředitelce děkujeme, ale ať se stará o to, co má dělat ve škole, kde má svých malérů dost, a nemontuje se do dopravy, které už vůbec nerozumí .

A co se týče samotných dětí - čím dál častěji čteme v novinách o unesených, znásilněných a zavražděných dětech, které někdo na ulici vtáhl do auta.  Z tohoto důvodu je jasně lepší co nejkratší cesta do školy z naší velmi bezpečné čtvrti, než aby děti denně korsovaly jak na přehlídce  zbytečně dalších x metrů u hlavního tahu z Chomutova do Mostu do vedlejšího vchodu do školy ze SNP.

Navíc když vedu syna do školy a dceru vezu v kočárku, nelze po chodníku ve Svážné vůbec dojet od ulice M. Majerové k SNP, neb tam nějaký "myslivec z města " dokázal nacpat lampy veřejného osvětlení přímo doprostřed chodníku, a nikomu z města tento šlendrián nevadí ??? kolik ty chodníky stály, a kdo je za toto zodpovědný ??? prý se budou letos znovu předělávat, kdo to zaplatí ??? doufám že ten , kdo to za město vymyslel a objednal, aniž by se jel na místo podívat. A pak je problém s pár penězi na obnovení přechodu ???

Jako maminka trvám na obnovení původního přechodu , jinak je pro mě dnešní vedení města nevolitelné !!!

Petra H. , petici už přítel za nás samozřejmě podepsal