Žádáme vyhlášení referenda o vystoupení ČR z EU.

admin

#1

2016-06-24 08:43

Vážený autore,

s přístupem Evropské unie také nejsem spokojen a doufám, že Česká republika bude také jednou z zemí která z Evropské únie vystoupí.

Je však nutné říci, že Visegrádská čtyřka nesmí skončit! Česká republika, Polsko, Slovensko a Maďarsko musejí společně spolupracovat.

Jsem pro národní měnu a pak jednotnou měnu ve všech 4 státech. Ještě bych uvítal přidání zemí Slovinsko a Chorvatsko.

Třeba původní myšlenka vybudovat tunel až na Jadran se zase vytáhne, opráší a zrealizuje.

Česká republika by z EU měla vystoupit do 5 let.

Karel

#2

2016-06-24 08:47

Otevírání debaty o vystoupení České republiky z EU je nesmyslné. Česko profituje ze svého členství na vnitřním trhu a dalších oblastech hospodářské spolupráce a EU je pro něj spolu s NATO i geopolitickou kotvou vůči snahám Ruska rozšiřovat svou sféru vlivu. Na místě je ovšem seriózní diskuse o zapojení do některých politik EU, kde by si ČR mohla vyjednat opt-out. Příkladem může být Společný evropský azylový systém.

admin

#3 Re:

2016-06-24 14:57

#2: Karel -  

Dobrý den Karle,

bohužel nemohu s Vámi souhlasit. To, že Britové vystupují z EU je jistý faktor, že to nefunguje kvalitě. Zrušení kontrol na státních hranicích byla chyba!

Prostor Schengen není v dnešní rizikové době bezpečný. Jsem pro kvalitnější fungování Visegrádské čtyřky. Zítra se v Německu rozhodne o budoucnosti EU.

Spojené státy také vidí nedostatky v EU. Asijský spolek také nevidídlohouu budoucnost EU. Také se nám dařilo když ještě fungovalo mnoho továren, to by se do Česka mělo vrátit.

Stále věřím tomu, že do 10 let dojde k rozpadu. 

Karel

#4 Re: Re:

2016-06-24 15:23

#3: admin - Re:  

Britové nejsou a nebyli v Schengenu. Visegrádská čtyřka je debatní klub, jak okopávat kotníky v Bruselu, bez reálných pravomocí a vlivu.

Prezident Obama se opakovaně vyjádřil proti Brexitu, protože USA si přeje za partnera silnou EU, právě jako protipól Asie a Ruska.

Do Česka se žádné továrny rozhodnutím vystoupit z EU nevrátí, naopak jim může řada utést. Věřit si můžete čemu chcete, ale zavírat oči před realitou se nevyplácí.

GoGoManTV

#5 Re: Re: Re:

2016-06-25 12:51

#4: Karel - Re: Re:  

 Musím souhlasit s adminem podle mně Euro nemá žádné výhody pro ČR 

Karel

#6 Re: Re: Re: Re:

2016-06-26 20:40

#5: GoGoManTV - Re: Re: Re:  

 Vždyť nikdo nechce, abychom přijímali euro, ani já ;-)