Osvětlení náměstí v Mělníku

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Osvětlení náměstí v Mělníku

Markéta Želva

#1 info z 6. března

2012-03-06 23:49

Vážení přátelé,

v pondělí 5.3. 2012 se uskutečnilo jednání Zastupitelstva města Mělníka, v jehož rámci proběhla za účasti veřejnosti, zastupitelů, radních, místostarosty Mgr. Miroslava Neumanna a starosty MVDr. Ctirada Mikeše obhlídka dokončované revitalizace Náměstí míru, zaměřená na posouzení vhodnosti nově instalovaného veřejného osvětlení, které kritizuje nemalá část veřejnosti.
Architektka sl. Zajíčková seznámila přítomné s ideovým záměrem osvětlení a v následující diskusi byly představeny i připomínky veřejnosti. Starosta MVDr. Mikeš, který diskusi moderoval, shrnul připomínky do tří otázek/okruhů a vyzval přítomné radní a zastupitele, aby se k nim pořadě vyjádřili. Otázky byly tyto:

1. má se dokončit osvětlení fasád ve východní části náměstí, které započalo osvětlením historické radniční budovy - tzn. osvětlit fasády fronty domů s podloubím?

2. cítíte potřebu řešit (světelně) prostřední část náměstí, kde je podle části veřejnosti tma?

3. líbí se Vám stávající osvětlení/lampy instalované na náměstí?

Většina z přítomných zastupitelů a radních, včetně místostarosty Mgr. Neumanna, odpověděla (s drobnými názorovými odchylkami) shodně:

Přítomní ve své většině doporučili dokončit osvětlení fasád ve východní části náměstí tak, jak bylo zamýšleno. Úroveň osvětlení ve středu náměstí byla označena jako nedostatečná a bylo doporučeno situaci řešit (na neutěšený stav neumožňující využití kamerového systému si stěžoval i přítomný zástupce Městské policie). Stávající lampy veřejného osvětlení byly shledány jako esteticky nevyhovující (design, barva světla) a bylo doporučeno osazení luceren shodného typu jako ve Svatováclavské ulici.

Nutno ke cti přítomných podotknout, že výše formulovaný názor se nesl většinově napříč politickým spektrem a z projednávané záležitosti se nestalo politikum.

PROJEVENÉ NÁZORY A SKUTEČNÉ ČINY VEDOUCÍ K NÁPRAVĚ SE OVŠEM MOHOU LIŠIT A PROTO BYCH CHTĚL POPROSIT TY Z VÁS, KTERÝM VZHLED MĚSTA (URČOVANÝ REVITALIZACÍ NA NĚKOLIK DESÍTEK LET DOPŘEDU) NENÍ LHOSTEJNÝ A KTEŘÍ DOPOSUD NEPODEPSALI PETICI ZA ODSTRANĚNÍ NEVHODNÝCH LAMP VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ, ABY TAK UČINILI ELEKTRONICKY NA:

http://www.petice24.com/osvetleni

Petice podepisovaná fyzicky na podpisových místech bude ke konci tohoto týdne uzavřena a pokračovat bude sběr podpisů výše uvedenou elektronickou formou. Předání všech podpisů proběhne na dalším jednání zastupitelstva dne 26.3. 2012!

Za nespokojenou veřejnost Vám všem děkuje

PETR ŠTEMBERK
občan a volič


(předávám, jak mi přišlo do mailu, případné dotazy ohledně petice směřujte přímo na Petra, adresa p.stemberk@seznam.cz, děkuji za pochopení)


Nepřihlášený uživatel

#2

2012-03-07 21:05

Petr Štemberk na Hrad! Petr Štemberk nový prezident. Moto volební kampaně "kdo mu dá hlas, ten dostane milost". V této zemi je možné úplně všechno.

Nepřihlášený uživatel

#3

2012-03-08 07:01

Vůbec se mi nelíbí tyto lampy a také odstín světla který vydávají, myslím, že žluté světlo bylo komornější a lépe vypadalo v této historické části. Toto přímo bije do očí!


Nepřihlášený uživatel

#4

2012-03-08 13:30

Každému se líbí něco jiného-to je prostě tak.Měli bychom však přistupovat k těmto věcem více zodpovědně.Na starých domech na náměstí také nemáme solární panely na střechách a je to jistě úsporné.Já jsem za Petra Štemberka rád-málo kdo by si udělat čas petici vypracovat a dělat něco víc, než jen kritizovat.
Michal

Nepřihlášený uživatel

#5

2012-03-09 13:35

A vy, podepsaní pod peticí, uhradíte výměnu nevyhovujících lamp? Asi těžko, co?

Nepřihlášený uživatel

#6 Re:

2012-03-09 15:55

#5: -

To si snad děláte legraci !!! Nemyslíte že Váš dotaz patří našim radním ?....Kdyby se město drželo původního projektu nevypadalo by náměstí jak spatně osvětlená pitevna...nebyla by tato petice ani demagogické argumenty o vícenákladech vzniklých špatným , nebo možná úmyslným rozhodnutím radnice odklonit se od původního projektu osvětlení.Každý má odpovědnost za své rozhodnutí.Nevím proč by tomu mělo být u politiků jinak...


Nepřihlášený uživatel

#7

2012-03-09 18:43

Světla na náměstí svítí lidem do očí, než na cestu. Barva světla je nepřirozeně bílá, líbí se mi spíše původní osvětlení. Podloubí je nevhodně nasvíceno, až moc...Děkuji


Nepřihlášený uživatel

#8 Re:

2012-03-11 17:06

#5: - Si ji uhraď sám,blbečku!!!:-)

 


Nepřihlášený uživatel

#9 Re:

2012-03-11 19:23

#7: - V podloubí se zatím nic nezměnilo.

 


Nepřihlášený uživatel

#10 Re: Re:

2012-03-19 14:05

#8: - Re:

a proč bych to asi dělala ty pitomečku???

já pod peticí podepsaná nejsem :D

Marek

#11 Petice za odstranění náměstí

2012-03-21 14:45

Hlasuji za odstranění náměstí.
Mělničák

#12 Doba trvání petice?

2012-04-19 01:02

Dobrý den,
je petice ještě aktuální? A do kdy bude? Natrvalo?

Nepřihlášený uživatel

#13

2012-05-03 16:00

Jo jo, holt když chce někdo udělat něco super s vizí do budoucnosti tak to má vždy těžké a najde se několik rejpalů, kteří mu nedají spát. I lidé v Paříži remcali když se stavěla Eiffelova věž /Když začala Eiffelova věž vyrůstat, zformovala se skupina spisovatelů a malířů, kteří podepsali protest proti stavbě, protože by narušila celou siluetu Paříže. Guy de Maupassant navštěvoval restauraci tak často jen proto, že to bylo jediné místo v Paříži, odkud nemohl věž vidět/, u nás to byl třeba Tančící dům v Praze... Lampy jsou super a spíš by se měl vyměnit ten pseudo kýč ve Svatováclavské... a světlo imitující měsíční svit je fantastické - žlutě svítí slunce a měsíc bíle - to ví každé malé děcko a já nerozumím tomu, proč, když už dnes máme ty technologie, používat v noci žluté světlo...