Petice za dodržování neděle jako dne pracovního klidu

Milan

#1 Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-19 22:58

Kdo chce dělat - dělá, kdo nechce - jako vy - ten nedělá. Paní Marianna Otterová má zřejmě ručičky dozadu a nutí k tomu i ostatní - pod bohumilou maskou šabatu a jakýchsi z kontextu vytržených ezoterických citací, dodávajících jejímu bludu epické tajemno a punc dřevní zemité "pravdy". Proč "doprava ano" a "obchody ne"? Takže v neděli nebudeme do vlaku zařazovat jídelní vůz? Vykašlete se konečně na intelektuálské knížecí rady, ano? Jestliže někdo chce v neděli provozovat obchod a najde si prodavače kteří s jeho prodejní politikou souhlasí, pak je poptávka a nabídka v rovnováze a spokojen je zaměstnavatel, zaměstnanec i zákazník. Jste nikým nevolená pseudoelitářka s patentem na rozum. Pokud jste líná jak veš a chcete "uzákoňovat" (!) den kdy se NESMÍ pracovat, pak jste politováníhodný chudák. Už text v petici je nesmyslný, protože zaměstnanec není otrok a zaměstnavatel není otrokář. Takže pokud bude "podnik nutit zaměstnance" k práci v neděli, zaměstnanci mohou klidně podle ZP podat výpověď a nechat onen podnik umřít na úbytě. Já osobně nemám neděle a vůbec volné dny rád a raději jsem v zaměstnání. Mám zajímavou práci a je mi koníčkem a ještě si vydělám. Ano, budu doma, pokud mi doplatíte to, o co přijdu, když budu kvůli vám nucen sedět na zadku a nebudu smět pracovat. Navíc doufám, že budete ráda platit vyšší daně, a to značně, protože zákazem prodeje v neděli klesne pro obchodní řetězce potřeba lidských zdrojů a ty skončí na pracovním úřadě. A pokud ne, sníží se jim plat, protože odpracují méně a navíc se těmto firmám zmenší zisky. Třetina lidí bude proto v neděli za nákupy zajíždět do Polska, Rakouska a Německa. To všechno naše chytrá paní Otterová jistě ví, když vydumala tuhle petici. Ha ha ha.

Nepřihlášený uživatel

#2 Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-20 00:44

#1: Milan - Proč chcete zase něco diktovat?

Milý pane Milane, já se snažím vnést toto téma do hry, nepotřebuji přesvědčovat ostatní (třeba Vás), že si mají myslet přesně to, co já. O konečné podobě takových změn je stejně potřeba se bavit společně. Je to návrh, podnět, impuls. Vy akorát urážíte. Nevíte o mně nic, a přesto si dovolujete tvrdit, že "mám ručičky dozadu" a že jsem "líná jak veš". Myslíte, že jsem se v posledních letech válela doma nebo že nedělám svoji práci ráda? Mýlíte se v obou případech.

Také bych si přála, aby si každý mohl vybrat, a pokud by mu v neděli práce vadila, šel by jinam. Ale doba se mění a všichni jsou čím dál více nuceni podřídit se tomu, co chce zaměstnavatel, protože nezaměstnanost je vysoká. Nemyslím si, že zaměstnavatel je otrokář, ale mám pocit, že trend k tomu čím dál víc směřuje.

Pokud nemáte rád neděle a volné dny, mnohé to o Vás vypovídá... (Ostatně sama jsem je také neměla moc ráda v době, kdy jsem neprožívala zrovna šťastné období.) Pokud si pletete židovství nebo evangelickou teologii s ezoterikou, nesvádíte boj s "pseudoelitářstvím", ale se středoškolskými znalostmi. Také by bylo dobré občas vyjet za hranice a pochopit, že třetina lidí nebude jezdit za nákupy např. do Německa, protože v Německu jsou v neděli obchody zavřené. S pozdravem M.O.

Milan

#3 Re: Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-20 08:58

#2: - Re: Proč chcete zase něco diktovat?

No, omlouvám se za možná trochu neadekvátní útok, ale podívejte: pamatuji temné doby naší země před rokem 1989. Tehdy to, co několik lidí nebylo schopno zajistit přirozeně a spontánně, se vždy uzákonilo.  Počínaje "vedoucí úlohou KSČ" a konče zákonem o táborech nucené práce a zákonem na ochranu lidově demokratické republiky. Jak to skončilo, víme všichni. Někteří se poučili, jiní stále nostalgicky pošilhávají po lákavém zákonu, který by zase něco nařídil či zakázal; to hlavně. Zákazy jsou tak lákavé... Zvláště levicově smýšlející jedinci, kteří nejsou schopni uplatnění ve svobodné ekonomice a potřebují kuratelní berličku zákazu, příkazu, kvóty.... Chcete u nás zákonem omezit svobodné podnikání? No tak to už jste hodně za hranou.

Vím že v Německu je zemským zákonem zakázán nedělní prodej, ovšem s výjimkami a ani se to nedodržuje, protože bydlím jen několik km od Furthu a v neděli si běžně v Německu nakupuji; pochopitelně nikoli v hypermarketu ale v menším obchůdku. Protože píšete pro ultralevicový Deník Referendum, jste patrně ze stejné sorty jako Jan Májíček, František Kostlán a další revolucionáři, kteří vidí nekriticky jen svoji pravdu a neohlíží se na nic a nikoho při jejím prosazování.

Jistě víte, že role státu je ve třech rovinách. Má člověku zajistit výkon moci zákonodárné, soudní a výkonné. Nic víc. Jakékoliv omezování svobody jednotlivce (neberte mne za slovo; mám na mysli svobodu neodporující vyšším právním aktům, jako je Listina základních práv a svobod a podobně) je přece nepřípustné! Proč má být postižen někdo, kdo si v neděli otevře svůj vlastní obchod a sám se třeba postaví za pult a prodává housky které sám upeče? Připadá Vám to normální?? A jestliže jdu kolem já a řeknu "hele, já chci také prodávat, pomohu ti a ty mi za to něco dáš", proč mám za to být postižen? Proč byste mi to zakazovala zákonem? Zkuste se oprostit od naivního prizmatu pravdoláskařské potřeby nutit lidem "dobro" i přes jejich vůli... Kdysi jsem četl něčí glosu na adresu různých těch pravdoláskařských eko/ gender/ cyklo/ multikulti/ a jiných aktivistů, která zněla nějak jako "...oni jsou schopni nám to dobro vnutit třeba i násilím"...

P.S. Prožívám velmi šťastné období. Jsem zdráv, syn je premiant, mám slušnou práci a proto necítím potřebu se v neděli válet doma bez možnosti si nakoupit po práci. Chci si volno udělat tehdy, kdy chci já a ne tehdy, kdy mi jej nařídí zákon.

M.O.

#4 Re: Re: Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-20 14:01

#3: Milan - Re: Re: Proč chcete zase něco diktovat?

Já respektuji Váš názor, ale stejně s Vámi nesouhlasím. Používáte některá klišé a pravicové populismy, jako např. že "levicově smýšlející jedinci, kteří nejsou schopni uplatnění ve svobodné ekonomice a potřebují kuratelní berličku zákazu, příkazu, kvóty...." Myslíte, že je-li někdo solidární s nezaměstnaným, přepracovaným nebo handicapovaným, stává se automaticky líným? V tom případě byl Ježíš Kristus největší lenoch všech dob. Ale asi ano, z Vašeho pohledu se jen toulal po kraji a plkal, místo aby řádně truhlářil jako jeho otec, a pokud možno od rána do večera, protože "práce šlechtí".

Co se týče petice, myslím, že máte přehnaný strach a vyplašenou reakci. Copak si vážně myslíte, že tato petice změní zákony? Dnes nepadne vláda, ani když se sejde 100.000 lidí na náměstí nebo když ji podle průzkumů většina lidí nechce. Co asi zmůže petice s pár podpisy? Jak říkám, chci jen vrátit toto téma na debatní stůl. Podobné komentáře, jako je ten Váš uvítám, abychom se dobrali někam, kde to bude vyhovovat co nejvíc lidem. (Mimochodem vláda v minulosti zamítla spoustu návrhů na změny tohoto zákona, jak levicová tak pravicová.)

Ale v otázce "svobodného podnikání" se naše názorové cesty prostě rozcházejí. Z dnešní doby mám pocit, že to, co je sice pro jednoho "svobodné", může být pro druhé minimálně "nesvobodné", ne-li "smrtící". Nějaké regulace a zákony potřebujeme. Když budeme všichni "svobodně" a "bez omezení" jezdit na zelenou, zvítězí ten s nejsilnějším vozem. A nejsem si jistá, jestli ho spoušť, kterou svou spanilou jízdou způsobí, bude činit šťastným a radost z vítězství se vychutná. Pokud ano, je to na pováženou.

"Pravdoláskařka" jsem byla naposled, když mi bylo 12, ale to nic nemění na tom, že uznávám i jiné hodnoty než "ekonomická prosperita" a "svobodné podnikání". Docela by mě zajímalo, pracovitý Milane, jestli byste byl tak rád v práci, kdybyste za to nedostával peníze. Co je vlastně Vaším hlavním pohonem v této otázce - že hrozně rád pracujete (seberealizace), nebo že si můžete vydělat kupu peněz?

 


Nepřihlášený uživatel

#5 Re: Re: Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-20 15:37

#3: Milan - Re: Re: Proč chcete zase něco diktovat?

Zajeďte si prosím za nákupy v neděli a o svátcích do Německa a pak mudrujte.

Milan

#6 Re: Re: Re: Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-20 17:22

#4: M.O. - Re: Re: Re: Proč chcete zase něco diktovat?

Mým pohonem je skutečně snaha o co nejmenší vměšování státu do činnosti lidí v takto bagatelní věci. Chcete-li mít v neděli volno, přeji Vám je ale prosím, udělejte si kolem sebe dvoumetrový kruh a co se děje za ním, to ponechte na lidech, kteří se nachází mimo Vaši diskrétní zónu. Třeba chtějí něco jiného. Od zákazu nedělního prodeje už je jen kousek k zákazu plnovousů, dlouhých vlasů a triček s nápisy. Co lidé akceptují v Německu, to nelze aplikovat u nás protože je spousta lidí, pamatujících si na komunistický teror a jsou na nesmyslné zákazy citliví.

Příměr  se silničním provozem není zrovna příliš vhodný. Navíc píši, že vyšší právní normy prostě platit musí. V provozu jsou vyššími právními normami zákon a vyhláška. Nebudou-li se dodržovat, poteče krev. Nevidím však pro nikoho jako smrtelné nebezpečí, bude-li v neděli otevřen obchod. No tak tam prostě nejděte a zakazujte to i svým dětem. Budou se pak tajně vykrádat z domu a chodit do marketu; navíc pro jejich spolužáky a ostatní rodiče budete "...ta divná matka, co je asi v nějaký sektě".

Nic ve zlém.

P.S. NGOismus (http://cs.wikipedia.org/wiki/NGOismus) je skutečně nehezká věc.


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-21 10:04

#1: Milan - Proč chcete zase něco diktovat?

do rakouska nemohou zajezt, tam je zakazka nedelni prodej v obchodech, pokud vim take v nemecku

Terry

#8 Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2012-12-31 10:07

#1: Milan - Proč chcete zase něco diktovat?

Vážený pane Milane, i já mám to štěstí, že mne moje práce baví a mám ji jako koníčka. Jejikož mám práci jak fyzicky tak i psychicky namáhavou, jsem ráda, že je konec týdne a já si o víkendu odpočinu. Jsem vděčná, že můj zaměstnavatel má dost rozumu a chápe, že se v plném nasazení nedá pracovat non stop. /vy se asi v týdnu moc nepředřete, když jste plný elánu i o víkendu/. Jinak na tom jsou např. zaměstnaci supermarketů /ale i výrovných podniků, nejspíše se zahraniční účastí/, kteří si vůbec nemohou diktovat nebo podle vás dát výpověď. Víte, že např. člověk ve výrobě hliníkový kol za směnu ručně přemístí až 10tun? Znáte vůbec pracovní dobu prodavaček v marketu? Většina je ráda, že vůbec nějakou práci mají a pracují ve 3 a 4směnných provozech, svátek nesvátek za směšný plat.  Váš model by fungoval, kdyby nabídka práce převyšovala poptávku. Ale nezaměstnanost se pohybuje kolen 10%.                                                                                                                       S úctou, tedy vlasně bez úcty, Vaší víkendové práci zdar!


Nepřihlášený uživatel

#9

2013-04-04 12:31

Přejíždíme-li z Rakouska na Moravu v neděli uvidíme jeden patrný rozdíl... desítky aut před obchody a lidé tlačící plné vozíky....jaké smutné prvenství občanů ČR v počtu supermarketů na člověka, obchody otevřené v neděli i ve svátky.

Nepřihlášený uživatel

#10

2013-04-04 13:53

Domnívám se, že by uzákonění nepracovaní neděle zcela zastavilo tlak zaměstnavatelů na své zaměstnance, kteří v dnešní době nedostatku pracovních míst nemají v podstatě na vybranou. Kdo nechce přijít o práci, musí se podřídit. Neděle je nejméně ve 40 zemích světa nejen dnem pracovního klidu, ale také možná jediným dnem, kdy může být rodina spolu.

Nepřihlášený uživatel

#11

2013-09-25 09:59

Dobrý den,
myslím jsi,že neděle jako den pracovního klidu by měla být.Když navštívíte okolní státy za našimi hranicemi České republiky,tak udidíte,že se tu v neděli nepracuje a supermárkety mají zavřeno.A to jsou státy evropské unie stejně,jako u nás.Jen náš národ je rozmlsaný a tyto služby využívá a ti pracovníci co v nich pracují,mají minimum volného času na svoje rodiny.A ještě to nemají slušně zaplaceno.Zkušenosti s touto pracovní dobou mám vlastní.Takže se přikláním k tomu,aby v neděli bylo zavřeno a všichni jsme jsi mohli odpočinout,jako ti druzí,co pracují třeba v bankách,jako státní zaměstnanci atd.Děkuji

Nepřihlášený uživatel

#12 eli

2013-11-25 09:12

Já mám svoji práci moc ráda, ale tím, že se u nás pracuje nonstop, nemohu si zajít ani na kávu se všemi ostatními. Hlavně si myslím, že neděle je od slova nedělat:-) i bůh sedmý den odpočíval:-)

Nepřihlášený uživatel

#13 Re: Re: Re: Re: Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2013-11-25 09:18

#6: Milan - Re: Re: Re: Re: Proč chcete zase něco diktovat?

zakon je od toho aby daval smer, jsme i taci kterinsvou praci miluji, ale diky provozu se doma ani nevidime. i o Vanocich jsou v doprave omezeni, proc nejsou i v obchodech?

Mame svobodnou volbu, ale kdyz nebudu brat v Praci nedele, vyhodi me- jak tedy vytvorit ten kruh okolo sebe???

 

Ať žije kapitalismus

#14 Re: Re: Proč chcete zase něco diktovat?

2014-04-18 19:37

#2: - Re: Proč chcete zase něco diktovat?

Vyčítáte Milanovi, že jen uráží. Ale co vy? "Pokud nemáte rád neděle a volné dny, mnohé to o Vás vypovídá.."  To není urážlivé? Je docela možné, že někdo v neděli pracuje, aby zahnal smutek (taky jsem to dělala). Má tedy mít radši deprese nebo se  opíjet? A myslíte, že každému pomůže klábosení se sousedy? Jsem překladatelka na volné noze a dost často o víkendu prostě pracovat musím. Tahle práce se nedá naplánovat. Pak mám někdy volno třeba celý týden, když práce zase není. O víkendu někdy využívám pečovatele k mamince. Jistě, pan Tožička by mě ušlechtile nabádal, jak mám pečovat sama, což taky dělám. Jenže i od toho si potřebuji odpočinout, a to i v neděli, jinak by to byla spíš "děle".  A nezdá se mi, že by k nám pečovatelky o víkendu chodily s nechutí. Jsou to často osamělé ženy, které jsou rády, že mají kam jít nebo že si odpočinou od rodiny.  Přítel pracuje v týdnu do 20 hodin, takže nám vyhovují společné nákupy o víkendu. A děsím se toho, že to zase někdo chytrý bude chtít zatrhnout. S hrůzou vzpomínám na dobu, kdy bylo otevřeno jen v sobotu do 12. A ten malér, když člověk zapomněl něco důležitého koupit.  Mimochodem, studentům jistě taky vyhovuje, že můžou jít o víkendu na brigádu třeba do supermarketu, pokud musí v týdnu do školy.

člověk

#15

2014-08-11 23:32

Super diskuze, nedozvěděl jsem se zase nic novýho. Klasika dvou táborů, zkuste najít společnou řeč a vymyslet to nějak rozumně.


Nepřihlášený uživatel

#16

2014-08-24 17:44

Jsem PRO!!! A posílám tuto věc dál!!!!

Nepřihlášený uživatel

#17 Znamení Šelmy 666

2015-06-13 18:11

Uctívání neděle je výmyslem katolického náboženství a znamením šelmy a satana. 4. přikázání v Bibli říká Exodus 20:8-11
Pamatuj na sobotní den, aby ti byl svatý. Šest dní budeš pracovat a dělat všechnu svou práci, ale sedmý den je dnem odpočinku, zasvěceným YAHUAH, tvému Bohu. Nebudeš dělat žádnou práci – ty, tvůj syn ani tvá dcera, tvůj otrok ani tvá děvečka, tvé dobytče ani přistěhovalec ve tvých branách. V šesti dnech totiž Hospodin učinil nebe i zemi, moře a všechno, co je v nich, ale sedmého dne odpočinul. Proto Hospodin požehnal sobotní den a posvětil jej.

Z AMIGHTYWIND.COM

Opět jednou, vy, kteří jste MÝMI pravými Děťátky a Nevěstou, nikdy nebudete mít přede MNOU žádné jiné bohy. MÁ Nevěsta MĚ bude ctít tím, že bude zachovávat MŮJ Sabat Svatý. Neříkejte, jaký den Sabat, neboť jsem vám jednoduše řekl, že to není neděle. MÍ zvolení to věděli po celou dobu. Máte MĚ uctívat každý den a uznávat MĚ, ale na Sabat, páteční západ slunce do sobotního západu slunce, máte odpočívat, učit se o MNĚ, neboť žárlivě chci, abyste v ten den byli jenom MÍ, v den, který nazývám MÝM Sabatem.  Svět to považuje za pošetilé a myslí si, že je to jejich den k hřešení a k párty nebo práci. Dokazují, že dny lidí jsou pošetilost a že říkat MÝM Lidem, aby dodržovali Sabat je pošetilé. Přesto toto je MŮJ Svatý Den a satan použil váš náboženský systém, aby MĚ v ten den zesměšnil.  Chci vás povzbudit. Ti, co jsou nazýváni dodržovači Sabatu, jste MOU PRAVOU NEVĚSTOU. Vaše aroma je potěšující pro MŮJ nos, ale být jenom dodržovač Sabatu vás nezachrání. Musí to být kombinováno s přijetím YAHUSHUA jako MESIÁŠE. Jak hříšný svět, ve kterém žijete, pokračuje v učení rebélie, vyhazuje nebo edituje MÝCH Deset Přikázání, jako ve dnech Mojžíše, ukážu, co dělám s lidmi se vzdorným srdcem.  Mnoho tvrdí, že jsou věřící v YAHUSHUA a YAHUVEH a opět jednou poruší dvě desky z kamene, tak jako Mojžíš, ale tentokrát jiným způsobem. Neboť vzdorné Děti MI lámou MÉ srdce, když porušují MÁ Přikázání a říkají, že dodržování Sabatu už není důležité. Desky z kamene jsou chladné, kamenná srdce, které jsou daleko ode MĚ, lhostejné k MÝM přikázáním. Duchovní vůdci přepisují MÁ přikázání , které jsem dal Mojžíšovi,vysmívají se jim, porušují je, jak si vyberou. Hrají si na boha, co bylo napsáno a jaký je jejich názor na to, co je za významem MÝCH přikázáních.  Co je přikázání? Je to jenom to, nařízení, zákon, nařízení z Nebe nařízené YAHUVEH, Stejné přikázání na zemi je následováno v Nebi. Vojáci přijmají rozkazy od vrchního velitele, přesto MÍ vojáci o MNĚ pochybují, když dám příkázání.  Proč tomu tak je? Nejsem ten stejný skvělý Bůh „JÁ JSEM“, který rozdělil Rudé Moře? Nejsem ten stejný skvělý Bůh „JÁ JSEM“, který poskytl pro Noema a Mojžíše? Neposlal jsem anděla, aby zavřel ústa lvovi, kvůi Danielovi? Neochránil jsem Shadracha, Meshacha a Abednega v ohnivé peci? Dokážete věřit, že to udělám znova? Je to aroma MÉHO sladkého pomazání, které je uchránilo od toho, aby páchli kouřem. Modlete se a věřte ve víře, že vás uchráním od klanění se falešným bohům.  Dejte MĚ na první místo ve všech ohledech, tak jako to udělaly tyto tři Hebrejské děti. Nejsem ten stejný skvělý Bůh „JÁ JSEM“,který použil ženu, která se jmenovala Debora jako soudkyni k poražení tisíců, hodil jsem MÉ nepřátele do hrobu a propastí pekla? Nejsem ten stejný skvělý Bůh „JÁ JSEM“, který použil pasteveckého chlapce a jeden malý kámen, abych způsobil, že Goliáš navždy spadl? Nejsem ten stejný skvělý Bůh „JÁ JSEM“, který proklel zlého faraona? Stvořil jsem ho ke zničení, abych dokázal, že „JÁ JSEM“, kdo „JÁ JSEM“.  Nikdo, kdo utlačuje nebo se snaží ovládnout MÉ Vybrané, MÉ Zvolené, kteří MĚ uctívají a slouží MI, dávají YAHUVEH a YAHUSHUA nadevšechno. Ti, co proklínají MÉ Zvolené, ty JÁ prokleju. Ti, kteří se opovažují zabíjet, mučit, utlačovat, ovládat a snaží se umlčet MÁ Děťátka, Nevěstu, Vybrané a Zvolené. Oplatím jim jako ve dnech Davida a Goliáše, jako ve dnech zlého faraona. Tento přicházející rok 1999, to, o čem jste si v minulosti četli, udělám znova. Uvidíte MOU obrovskou ruku hněvu nebo slitování. Všichni uvidí realitu Boha, kterému sloužili.  Tito duchovní vůdci jsou apoštolové, prorokové, učitelé, kazatelé a evangelisté, kteří říkají, že nezáleží na tom, jaký den je Sabat, učí MÉ Lidi lež. Ti, kteří říkají, že YAHUSHUA je Sabat, ale dalším nádechem se zatracují tím, že řeknou, že máme YAHUVEH a YAHUSHUA uctívat každý den, toto je pravda, aah, ale naslouchejte dalšímu slovu, abyste otestovali ducha, který mluví k těm, kteří se vyznávají, že MĚ znají a přesto MĚ neznají, teď je jejich šance kát se a učit pravdu, neboť říkají, že jakýkoliv den může být Sabat.  Říkám vám teď, satan ukradl MŮJ Den uctívání a odpočinku, nahradil den pro pohodlí lidstva! Den, který člověk vyhlásil a teď znova píše nařízení uctívat a odpočívat na to, co je teď nazýváno nedělí. Ale JÁ jsem vyhlásil a MÍ vybraní a zvolení znají den odpočinku. Není to zamýšleno jako pohodlí pro člověka, ale požehnání pro lidstvo a JÁ, YAHUVEH. Teď je to den, který jenom vpasujete do vašeho rozvrhu zaneprázdněné práce a rozvrhu na hry.  Dokonce změnili začátek a konec týdne, aby se to hodilo do jejich rozvrhu. Dokonce i ti, co nepřijmají MÉHO Syna, YAHUSHUA jako jejich MESIÁŠE, přijmají a ctí MŮJ Den Sabat jako odpočinek a zachovávají Svatý. A mají více přízně v MÝCH očích, než vy, co se nazýváte MÝMI, přesto přijmáte MÉHO Syna jako MESIÁŠE, ale opovažujete se přepisovat MÁ Přikázání. SLYŠTE MĚ! BOJTE SE MĚ! VĚŘTE MI! Pomsta je MÁ, řekl YAHUVEH. 


Nepřihlášený uživatel

#18

2015-06-13 19:26

Já jsem také proti zákazu nedělní práce. Každý zaměstnanec má právo si zvolit zaměstnavatele. Pro někoho je podstatný výdělek, pro někoho pracovní doba, pro někoho dojezdná doba do zaměstnání, pro někoho......... (to a ono). Já mám například práci závislou na počasí. Pracovní dobu mám sice danou 40hod/týden, defacto mám stanoveno, že to mám odpracovat 5x8hod po-pá, ale když ve středu lije, su doma, dělám si svoje a pracovat jdu, když lejt přestane. Vyhovuje mi, že nemusím venku lítat v dešti.

Pravda o supermarketech je taková, že drtivá většina víkendových pokladních má příplatek za víkendové dny, takže kdo má děti, pracuje v týdnu, kdo je nemá a je mu fuk, kdy ty mlíka odpípá, vezme si víkend, protože pípá za lepší prachy. Obsazování víkendových směn není tak násilné, jak se nás snaží autor petice přesvědčit.

Zásadně nesouhlasím s takovým nařízením. Jsou lidi, kteří o víkendu pracovat dokonce chtějí. Nechte lidem svobodu a nevymýšlejte další a další regule a krávoviny.


Nepřihlášený uživatel

#19 Re: Znamení Šelmy 666

2015-06-13 19:31

#17: - Znamení Šelmy 666 

 :-DDD No ty voe, to je materiál! :-DDD

Tady máte, vážení, hmatatelný důkaz, že zákaz incestu má své opodstatnění. :-DDD


Nepřihlášený uživatel

#20

2016-03-17 21:43

Debilové všech zemí, odejděte do jiných zemí.


Nepřihlášený uživatel

#21 Re:

2016-03-17 21:47

#15: člověk -  

 Už jsme to zkoušeli.  Dvakrát. Poprvé jsme válčili třicet let a debily pomlátili. Podruhé jsme válčili třicet let,  celou dobu prohrávali, a nakonec taky. Vypadá to, že se debilové přemnožili zase.


Nepřihlášený uživatel

#22

2016-03-17 21:49

Neotravujte nebo chcípněte, víkend je jediná doba, kdy můžu pracovat na svém.