Sportovní hala České Budějovice


Nepřihlášený uživatel

/ #59 Re: Re: Re:

2013-02-26 09:35

#57: Jura - Re: Re:

Tak znovu. Vzniknou dve hraci plochy, jedny porovozni naklady a vetsi potencial pro komercni vyuziti, coz je ta jedina vec, ktera muze neco vydelat. Pristup bude mit kdokoliv, kdo zaplati obvyklou cenu, kterou urci nabidka a poptavka, anebo dotace mesta a politiku, ktere jsme si zvolili.

Jestli si tu politici a obcane zvyknou na to, ze petici se bude rozhodovat o rozvoji mesta, tak zruste odbor investic a uzemniho planovani a dejte tam cudliky ano, ne, nevim. Tohle neni demokracie, ale nejhorsi forma populismu a alibismu. Pokud tahle petice uspeje, nevznikne tu jedina stavba, protoze kazdy nespokojeny obcan si vezme priklad z pana Rataje, jizni spojky, propojeni Maje a Vltavy a ted sportovni haly. Ono je to tak jednoduche, podepsat se tady proti silnici, tady proti divadlu, tady proti parku, tady proti splavneni Vltavy a tady proti snezeni v zime. Petkrat za den to zvladne v hospode kdokoliv, kdo nebyl u voleb a dokonce neni ani z Budejovic. Zadna odborna diskuze nebude potreba, protoze si to vyrikame v anonymnim bahne internetu.

Pokud ten projekt zastavite, tak tu zadna hala nevznikne minimalne dalsich 6 let. Soucasna koalice sve rozhodnuti nezmeni, takze si pockate rok a pul do voleb, pak to znamena pul roku sestaveni nove rady mesta, rok na zmenu uzemniho planu, pul roku na novou architektonickou soutez a mezitim jsou dalsi volby a penize z rozpoctu se pouziji na jinou pripravenejsi akci, jako jsou treba privadece k dalnici, ktera se tou dobou bude stavet. Takze hokejbaliste a gymnaste si mohou vybrat. Bud dva roky provizoria a nova hala, anebo zbytek zivota v "rekonstruovane". Nevim, jestli to s najemci nekdo resil, pokud ne, tak at jim rekne i tohle.