Sportovní hala České Budějovice


Nepřihlášený uživatel

/ #70 Re: Re: Re: Re:

2013-02-26 11:30

#59: - Re: Re: Re:

Tak znovu. Petice není směřována proti zastavení projektu CHS! Ať CHS stojí klidně s dvěma halama a Saturnovo prstencem, ale jinde! Současná sportovka je v polovině své životnosti a je plně vyhovující pro většinu místních sportovních oddílů s vyjimkou VK Jihostroj.

Souhlasím s tím, že se nemůže vše řešit prostřednictvím petic! Ale ono to vše vychází právě od Vámi zmiňovaného odboru investic a územniho planovani. Tam asi někdo pochybil, když se nezaptal na názor představitelů klubů, budoucích potencionálních uživatelů na demolici Sportovky a výstavbu CHS. S kým jiným by to chtěli konzultovat? Zajímá má je vůbec názor dotčené části veřejnosti? Nebo si to jen tak upekli u stolu se zástupcem nejmenovaného oddílu? Protože pokud tohle nikdo neudělá, pak je petice na místě a je jedním z mála nástrojů (spíše jediný) jak na celou věc upozornit a rozdmýchat diskuzi, obzvlášť v případě největší investiční akce města v nejbližších letech!

Vsadím se totiž, že na onom odboru ani nemají ponětí o tom kolik sportovců by mohlo v budoucnu tyto potencionálně až tři plochy (2 CHS a 1 sportovka) využívat! Ptal se někdo kolik členů mají FBC Štíři, FBC United, ale i jiné menší florbalové, fotbalové, futsalové či volejbalové oddíly. Počítal někdo s touto kupní sílou? Vědí na odboru jaký je meziroční nárůst členské základny jen ve florbale, nemluvě o ostatních sportech? Pokud by to rozumný člověk dal na papír, tak by zjistil jak špatně je na tom naše krajské město s prostory pro halový sport. Zjistili by také v jakých podmínkách v současnosti sportuje místní mládež a jak daleko musí dojíždět na tréninky!

V. Stejskal