Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Augiáš

/ #4 Už toho bylo dost

2013-11-27 10:55

Je to pořád dokola a mnoho povyku pro nic: Seberte svého psa (ne nutně doslova) a zaregistrujte ho tam, kde korupční tlak výrobců a distributorů čipů neuspěl či neproběhl, a protože jsou to lokality komerčně nezajímavé, ani neproběhne. Hned kolem Ostravy je spousta vesnic a městeček - máte tam přátele a známé? Nebo svoji chalupu? Využijte toho. Na rychtě budou rádi, neb každá kačka se počítá.

Samozřejmě zajděte na obec, kde byl dosud váš pes přihlášen, a odhlaste ho. Udělejte to demonstrativně, tj. se zdůvodněním, proč se pes "stěhuje", s vyčíslením, kolik jste obci za ty roky zaplatili, a že s tím je konec. Klidně zajděte za starostou, aby opravdu věděl, co a jak, a taky mu řekněte, že ve volbách už váš hlas nedostane.

Máte známého u protikorupční policie? Pohovořte s ním. Vzhledem k tomu, že čipování NEMÁ za současného stavu (bordel) žádný praktický význam, jde zcela jasně o věc korupční, z níž pro úzkou menšinu vyplyne zisk na úkor vykořisťované většiny. Každý zastupitel, který souhlasně zvedl své kopyto, je podezřelý. Každý propagátor, který se hlasitě zasazuje o čipování, je podezřelý. Jména jsou známá. Ať se kriminálka podívá na peněžní toky, sítě a kontakty.

Mimochodem, jak k tomu přijde pomyslný daňový poplatník, aby obec z jeho peněz (v případě statutárního města Ostrava nejen místních, ale i celorepublikových) DOTOVALA specifickou skupinu majitelů psů, kteří svolí k instalaci čipu? Jestli radní chtějí osobně něco podpořit, ať si nechají příslušnou částku stáhnout z platu. Všechno ostatní je zpronevěra.