Petice proti zrušení Dětského centra PAVUČINKA ŠUMPERK


Nepřihlášený uživatel

/ #23

2014-05-19 10:02

Nevím, proč se ruší to, co vždy dobře fungovalo a nepřemýšlí se dopředu, čím by to šlo nahradit. Laická veřejnost je mylně informována o tom, jak tyto centra fungují. Nejsou to již kojenecké ústavy, ale centra, jež poskytují komplexní služby: péče o předčasně narozené děti, které nepijí samy či nekojí se, musí být sondovány- kdo je bude doma sondovat? Maminky, které přijdou z porodnice unavené, vystresované, že dítě nepije a nejde vše tak, jak měly v plánu? V Pavučince s nimi pracovaly zkušené a velice příjemné sestry, co měly radu na všechno a psychicky je držely. Dále musím podotknout práci lékaře na oddělení, který se stará pečlivě o všechny děti, ale je také všímavý a empatický k maminkám a jejich potřebám a problémům. Dále je tu RHB a cvičení Vojtovou metodou...to nemůže provádět kdejaký rehab.pracovník, vývojová poradna pro tyto děti, které si přivedly na svět spoustu dalších problémů, nejenom problémy s jídlem, dále postižené děti, které by doma nemohly být z důvodu 24h péče, kterou ne každá rodina zvládne.
Tato péče v celém centru vyžaduje dlouhodobý a trpělivý proces, který nemá v jiném zařízení náhradu. A podotýkám, že zde již NEJSOU děti k adopci, jak je prezentováno.Z porodnice se pustí maminka a je jim jedno, jak to matka zvládne...já jsem odcházela před léty taky tak, vystresovaná, unavená, neinformovaná, dítě mi samo nepilo, krmila jsem stříkačkou i hodinu a půl a nedovedu si představit, že bych nebyla 8 dní v Pavučince...kde mi všichni ohromě pomohli, sastřičky mě nechaly odpočinout a teprve potom mě zasvětily do péče o mého chlapečka, nastartovaly určitý režim a každý den jsem viděla pokroky, které mi dodaly jistotu.
Všem mým známým jsem Pavučinku doporučovala, je NENAHRADITELNÁ. Jen mi je líto maminek, které budou v podobné situaci jako já, nikdo jim asi nepomůže....