Zastavme kněze komunistu. Nedopusťme, aby vrhal špatný stín na slušné křesťany.

Korous

/ #7 Za socialismu bylo lépe, ale jak komu !

2014-10-11 19:26

#6: Tomáš Kott - za socialismu bylo lépe 

Pane Kotte, spamujete CTL "C" + "V" jak se dá, ale tato petice není o tom jak bylo za komunistů, ale o tom, zda má právo duchovní církve, vysvěcený kněz, který složil Bohu slib, provádět v kostele komáří agitku. Samozřejmě, i kněž může být vnitřně komunista, ale je velmi nevhodné až potupující, když ze sboru vytváří stranickou buňku. Tam, kde by měl vládnout klid a mír, kvasí politické spory dehonestující slušné křesťany a lidi dobré vůle obecně. Je to ostudné a zahanbující, kazí to pověst nejen církve, ale i křesťanství, které ve své čisté podobě, v jaké ji hájil M.J. Hus, stojí mimo politiku, je na ní nezávislé a sleduje vyšší hodnoty.

Hus nebyl soudruh, byl čitatelem Bible, ve které hledal pravdu Boží a tu hájil. Nekritizoval politické názory své doby, ale hříchy jako hamižnost, hrabivost, obžerství, nestřídnost, závist a touhu po moci, která je pramenem sociální nerovnosti a nelásky k bližnímu. Nebojoval proti církvi a pánům, jak tvdí komunisté, ale proti zkaženosti tehdejší společnosti, kde se církevní hodnosti kupovaly a na pány církevní přísnost neplatila, protože se z ní vykupovali odpustky. Hus chtěl rovnost všech před Bohem ve věcech spásy. Nikde nehlásal, že všichni mají mít stejně, zákon Boží platí pro chudé i bohaté, nabádal k víře a k sounáležitosti s potřebnými. Pokud měli Táborité káďě, činili tak dobrovolně.

V tom se především liší křesťanství od totalitního bezpráví a znárodňování stalinistických dob. Mimochodem od principů Marxismu leninismu se distancovala většina moderních marxistických stran západní Evropy. Tedy až na tu naší českou, za kterou poslancuje bývalý příslušník VB zasahující proti pokojným demonstrantům na Národní třídě 17. listopadu 1989. Hanba.