podporujeme prezidenta Zemana


Nepřihlášený uživatel

/ #1143 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-12 09:53

#1142: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Já ale také nemám obavy o číňany, respektive o jiejich export. To máte pravdu, že oni se postarají, aby mohli exportovat svoje zboží. Oni se snaží ekonomicky uspět. Ale jde o to, aby jsme my měli kam exportovat to naše. Krizi a nám nepomůže, když se dobrovolně vzdáme trhů v okolí, jen proto že si to amerika přeje (Máte recht, že není dobré lézt rusku a číně kamsi ale není také dobré tam lézt američanům).

Ona si ta amerika třeba polský jabka nekoupí, nenahradí nám za stejnou cenu ruský plyn, respektive nedá nám ho vůbec. Nekoupí si francouské Mistraly, nenahradí Francii když by třeba krachl nějaký její další zbrojní obchod protože bude brána jako nespolehlivý partner.

Zato třeba polákům s potěšením prodá zbraně proti Rusku. Který by poláci nepotřebovali, kdybychom se nesnažili rozšřovat základny Nato až na Ruské hranice. Všiměte si kolik vojáků a zbraní se přesunulo z obou stran směrem k Ukrajině od té doby, co USA investovali těch svých 5giga do změny Ukrajinského režimu. Byl tam 25 let klid a nebylo to Rusko, kdo to vyvolal. Rusové tam měli svou základnu na Krymu, platili za ní a dost, dávali Ukajině slevu na plyn... proč to tak nemohlo zůstat?

Tohle všechno stojí peníze, kterých máme málo pro naší ekonomiků a pro naše občany. Proč proboha to dále rozdmýcháváme? Když se chce USA přetahovat s Ruskem, budiž. Ale proč na náš účet?

Na tom, jak je to nastaveno nyní, vydělá USA, prodělá Rusko, Čína, Evropa. Zeman byl zvolen lidmi, tak dělá věci, které pomáhají odvracet krizi. Nebo se tak alespoň tváří, na rozdíl od parlamentu, kteří se tak ani tvářit nesnaží a staraj se jen o svoje.