NESOUHLASIME S OMEZOVANIM PRAVOMOCI PREZIDENTOVI REPUBLIKY

Tomáš Rykl

/ #51 Re: Re: Re:

2015-01-16 07:59

#48: Jana - Re: Re:  

 Ke výše zmíněným dotazům: napsat mohu, ale je to zbytečné. I když napíšu 20 příkladů, stejně mi napíšete, že je to nepodstatné, nebo že vám to nevadí atd. Prostě jste členka jeho fanklubu a já nemám potřebu vás z toho léčit. (Když jen namátkou (!) jak škodí Česku v cizině: Allah Agbar v Berlíně, souhlas s celistvostí Číny, do rádia mluvil hůř jak zedníci a všechny Evropské deníky psaly "Co to mají ti Češi za prezidenta?") Proč se ale vůbec obtěžuji s odpovědí?

"Prezident byl zvolen přímou volbou voličů většinou národa a ostatní by se s tím měli smířit- to je demokracie" Tak tohle je kardinální omyl. Smířit, to jsme se smířili. Na začátku. Pak se začal chovat jako hovado a v tom okamžiku přestávám být smířen. Vyjádření nesouhlasu, to je demokracie! Ale být smířen, nechat si srát na hlavu, sklopit zrak a odejít, tomu by se říkalo srabáctví. A pokud takové postoje lidu prezident dokonce vyžaduje (což tenhle vyžaduje), tak se tomu říká diktatura. Víme?

Nevyznáte se v základních principech, tipuju vás na 50letou tetku zformovanou za doby komunismu. To, že prezident používá slovník jako většinový lid ho nečiní kompetentním, právě naopak: prezident by se měl chovat jako vzor a tahoun svého lidu. A to jsem od toho současného dosud nezaznamenal.