Zákaz norování

Pixie

/ #127 Re: Re: Re: Re:

2015-04-18 20:03

#123: - Re: Re: Re:  

 Díky, 

vím, že jsem trochu pedant ohledně vyjadřvání, ale jak jsem již zmínila, stojím o to, aby mi někdo dal plnohodnotnou odpověď :) 
Nicméně souhlasím. Nikdy jsem neřekla, že se mi to líbí, nebo s tím souhlasím. U norování je největší problém (z hlediska psa), že nikdy nemáte jistotu o pevnosti půdy. Tzn. když psa neohrozí liška/jezevec, tak se může stát, že tam zůstane. Zažila jsem to několikrát (osobně nejsem členkou myslivecké komunity, pouze moji příbuzní, kteří jsou ti "hodní" a navíc veterináři) a nikdy to není příjemná věc. 
Ale ruku na srdce, pokud myslivci nechali lišky na pokoji, tak u nejmenované vsi na pardubicku to vzala mládež do vlastních rukou a do nor vhazovali pyrotechniku a trhaviny. Nebo zvířata trávili či dokonce na ně stavěli pasti. A nebo liščata vytopili.

Tím jsem chtěla říct, že je těžké určit, co je to menší zlo. A zakázání norování nemusí být řešení. Možná by stálo za to pouze přimět lesnickou komunitu k zamyšlení. Nebo najít progresivnější řešení... pokusit se mládež vzdělat o chodu v přírodě, cokoliv.. Chce to nějaké dlouhodobější řešení, které nebude mít možná okamžité, avšak dlouhodobé výsledky.