Petice Za zrušení soukromých exekutorů


Nepřihlášený uživatel

/ #1101

2015-05-16 21:07

Dluhy se platit musí, ale to nikoho neopravňuje k tomu, aby z člověka udělali bezdomovce a ještě na tom někteří bohatli. A to myslím doslova, pár exekutorů znám z civilu a nijak zvlášť se tím netají
V praxi to znamená, že když někdy opravdu narazí na zlatou žílu, tak přes prostředníka koupí dům, pozemek nebo luxusní auto za pár centů. Zpravidla však neefektivně obstaví i finančně bezcenný majetek, který má hodnotu pouze osobní pro uživatele. Takový se mnohdy zpeněžit téměř nedá, hlavně, že dlužník je morálně potrestán a když za něj přeci jen něco utrží, shrábnou nejprve, tito samozvaní ochránci práv věřitelů, svou odměnu a na věřitele, o kterého tu jde především, zůstane jen troška anebo vůbec nic, takže dluh zůstává a kolotoč začíná nanovo. Jen případ předají kámošovi do jinýho města. Všechno je jen státem zlegalizovaná krádež.
Ukažte mi jiný, jeden civilizovaný stát, který toleruje takovéto lichvářské a překupnické praktiky, kde náklady na vymáhání a úroky mnohonásobně převýší dlužnou částku a ze třech tisíc je klidně šedesát. Je to bahno.