Jsme proti novele branného zákona


Nepřihlášený uživatel

/ #211 Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona

2015-06-22 12:43

Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona. Aneb jak se na mezinárodní situaci dívají obyčejní Poláci. NATO jako fikce!

Tento článek je polský pohled na válku, kterou se v Evropě snaží rozpoutat USA.

„Stále více evropských politiků upozorňuje na to, že v zájmu USA je rozpoutání války v Evropě. Vlastně se už to povedlo, protože válka na Ukrajině trvá a můžeme jen s obavami čekat chvíli, kdy se rozšíří i do naší země.

Je třeba si přiznat, že v naší části světa se všechno vyvíjí směrem, jako kdyby někomu velmi záleželo na rozpoutání války. Už jen nevyléčitelní optimisté věří v to, že se nám informační zdroje brzy neprozradí, že naše země se znovu stala válečným terénem.

Krátký pohled do historie

Abychom pochopili, co se děje, je třeba se podívat do historie. Stejně jako dnes, tak před a po druhé světové válce, bylo s Polskem jednáno jako s méněcennou zemí. Připomeňme si, že Polsko zradili naši západní spojenci, jen aby na chvíli uspokojily Hitlerovy (a později Stalinovy) požadavky. Bylo to jen kupování času, protože během několika měsíců se válka rozšířila na téměř všechny evropské státy.

ODKAZ-Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona. Aneb jak se na mezinárodní situaci dívají obyčejní Poláci. NATO jako fikce!