Vyhoštění velvyslance USA pana Andrewa Schapira


Nepřihlášený uživatel

/ #523 USA TERORIZUJE JINY STAT A JDE JI O ROZVRAT EVROPY

2015-08-10 15:10

Začíná turecký (a světový) Majdan? Bombový útok na tureckou policii, střelba na konzulát USA, demonstrace v Evropě. Videa

Útok na konzulát USA má logiku: NATO podpořilo Turecko v jeho právu se bránit, čímž jako by NATO posvětilo i turecké útoky na Kurdy. Útok na policejní stanici v Istanbulu má rovněž logiku: turecká policie dlouhodobě potlačuje domácí demonstrace na podporu Kurdů – videa jsou z 29.7.2015:

Dlouhá desetiletí osud Kurdů nikoho nezajímal, nyní se zdá, že právě v tomto národě byla nalezena správná karta v dlouhodobé hře o blízkovýchodní energetické zdroje. Celá akce začala rozložením Iráku poté, co Irák jako spojenec Ruska a Sýrie blokoval prodej ropy autonomní republikou Kurdistán. Akce ISIL byla zahájena právě na iráckém území, kde byl prezidentem poprvé zvolen Kurd , zatímco jeho konkurent Málikí byl ISIL tvrdě likvidován (Málikí odmítá diktát Washingtonu, Vznik ISIL v Sýrii + video) .

Nyní Irák právě vyhlásil rozsáhlé politické reformy v zemi (zde) , o kterých nelze říct nic jiného, než že jsou ve prospěch vzniku Kurdistánu. Kurdistán si však už začíná diktovat podmínky a pokud doposud novému iráckému vedení dodával ropu, nyní s tím končí, z čehož je Irák rozladěný („Není jasné, proč KRG přestala dodávat ropu“, „Můžu upřímně prohlásit podepsání úmrtního listu ropnému obchodu,“ řekl Mowaffak al-Rubaie, irácký politik – více).

ODKAZ-Začíná turecký (a světový) Majdan? Bombový útok na tureckou policii, střelba na konzulát USA, demonstrace v Evropě. Videa




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...