Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4006 EU K H.... ZAKONY OD BRUSELO NEPLATNE

2015-10-02 17:36

Po ratifikaci Lisabonské smlouvy již není Česká republika suverénním státem de facto, je jím pouze formálně de iure. Lisabonská smlouva je protiústavní a EUportal ji proto neuznává. Lisabonská smlouva je v rozporu s naší ústavou, protože v české ústavě je totiž napsáno, že Česká republika je svrchovaný, jednotný a demokratický právní stát a žeLid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní. Dále, že Změna podstatných náležitostí demokratického právního státu je nepřípustná.

Jak může být řeč o demokracii – vládě lidu – vládě českého lidu, když 90 procent zákonů bude z Bruselu a český parlament bude mít povinnost je přijmout? Navíc smlouva byla ratifikována pod nátlakem a z tohoto důvodu je neplatná.

Náš vztah k Evropské unii je takový, jako formuloval přítel Ladislava Rašína z Národní myšlenky Vlastimil Klíma vztah k Německu po Mnichovu 1938: „ Politický vězeň zachovává si hrdost, důstojnost, sebevědomí, neboť jeho postavení mu bylo vnuceno, není v souladu s jeho vůlí, mohl ztratit dočasně svobodu, avšak se svým věznitelem může mluvit podle zásady já pán – ty pán. Nepoklonkuje, neprosí, nenadbíhá a – neslouží. Sluha se klaní, sluha čeká na rozkaz, sluha se hledí zalíbit.“

Pro EUportal.cz se v boji za restauraci konstituční zastupitelské vlády a suverenity naší vlasti nic nemění. Budeme nadále usilovat o obnovení naší samostatnosti. Ostatně není to v historii poprvé, kdy Češi o svou nezávislost přišli a museli o ni znovu bojovat. Slovy Ladislava Rašína: „ Národ je veliký jen silou své odvahy, vřelostí své víry a velikostí odhodlání snášeti utrpení a přinášeti oběti budoucnosti. Celá desetiletí čekali Poláci na své vzkříšení, dvacet let čekali Maďaři na svoji revizi. I my musíme čekati... Charakter národa nakonec rozhodne o tom, zda ne - li my, tedy naše děti dožijí se nové, lepší svobody a neodvislosti.

Proto chceme vyzvat všechny vlastenecké Čechy a přátele EUportalu, aby neklesali na mysli. Jdeme dál a boj o obnovení samostatnosti našeho státu nadále pokračuje. Evropská unie zde nebude na věky a věřme tomu, že ještě během našich životů obnovíme nezávislý český stát jako součást rodiny evropských suverénních států. Udělejme pro to vše, co je v našich silách.

Odkaz a práce sv. Václava, Boleslava I. i II., Břetislava I., Vratislava II., Soběslava I., Vladislava II.,  Václava I. i II., Přemysla I. i II., Karla IV., Riegra, Palackého, Havlíčka, Kramáře, Rašína a mnoha a mnoha dalších velkých Čechů nesmějí být obráceny vniveč.

Nesmíme dopustit, aby krev Čechů padlých na řece Lechu, u Chlumce, na Moravském poli, u Domažlic, u Vídně,  u Zborova, v bitvě o Anglii, na Dukle a mnoha a mnoha dalších místech a v mnoha válkách byla prolita marně. Dlužíme to našim předkům, kteří po mnohá staletí žili a umírali pro naši nezávislou vlast.

Byli jsme i před unií, budeme i po ní!