Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4422 MIGRACE ISIS ZA VŠIM HLEDEJ USA TERORISTE ŠPINAV..................

2015-10-09 16:49

Rusko zahájilo v Sýrii leteckou operaci proti Islamskému státu. Čím jsou ale teroristé z IS pro nás nebezpeční? Pokud islamisté odrazí ruskou ofenzivu bude Evropa přímo ohrožena, varuje v rozhovoru pro Sputnik známý expert na islám Lukáš Lhoťan.

 Celosvětově panuje shoda, že Islámský stát je nutné porazit. O Islámském státu jako hlavní hrozbě pro dnešní svět hovořil na Valném shromáždění ruský prezident Putin. Rusko s ním bojuje přímo v Sýrii. Čím nás Islámský stát konkrétně ohrožuje?

Lukáš Lhoťan: Nejzásadnější, ale bohužel ne tolik uvědomovanou hrozbou je snaha Islámského státu navrátit islámu jeho imperialistický a násilný expanzivní charakter. Jedná se o jeden ze základů ortodoxního islámu, který se v dějinách mezi muslimy pravidelně objevuje. Vzhledem k tomu, že ideologická základna Islámského státu má původ v Saúdské Arábii, jedná se o snahu obnovit toto radikální pojetí islámské misie jakožto formy mocenské expanze spojené s expanzí náboženskou.

Druhou hrozbou je masová imigrace muslimů, kteří nesdílejí výklad islámu podle Islámského státu, a tedy snaží se před jeho vládou uprchnout.


Více: Čím jsou ale teroristé z IS pro nás nebezpeční?