Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4537 Migranti brzo budou povinně sousedy v našich domech - nelze určovat, kdo se smí přistěhovat

2015-10-13 14:17

Evropa by měla přijímat uprchlíky rovnou z táborů, navrhl komisař OSN

12.10.2015 18:09 novinky.cz

Evropa by měla přijímat migranty přímo z uprchlických táborů mimo své území. V Aténách to v pondělí řekl vysoký komisař OSN pro uprchlíky (UNHCR) António Guterres. Guterres sice vítá plán přerozdělení uprchlíků napříč Evropskou unií, ale je to jen první krok.

EU by podle něj měla poskytnout útočiště nejen Syřanům, Iráčanům a Eritrejcům, ale také lidem z dalších zemí. Gutteres například upozornil na velké množství vnitřních uprchlíků ve Středoafrické republice.

-----------------

Uprchlíkům pomohou obecní byty za evropské peníze, navrhuje vnitro

13.10.2015 4:51 novinky.cz

Přesídlení stovek uprchlíků, které Česká republika přijme, postaví úřady před problém, kam s nimi. Pomoci by si mohly evropskými penězi, které jsou určeny regionům pro výstavbu více než pěti tisíc bytů pro osoby ohrožené sociálním vyloučením.

Asistence vnitra při zajišťování bydlení spočívá podle zprávy v pronájmu obecních bytů, kdy obce dostanou jednorázovou dotaci. V případě bytu u soukromníka by stát majiteli částečně hradil čisté nájemné.

-----------------

Nelze určovat, kdo se smí přistěhovat, řekli družstvům úředníci vlády

13. října 2015  8:38 idnes.cz
 
Zástupci úřadu vlády odmítli návrh bytových družstev a vlastníků bytových domů z Mostecka, aby nájemníci získali možnost ovlivnit, kdo se do domu přistěhuje... Takový požadavek naráží na porušování demokratických principů.
 
----------------------------
 
 
Termíny demonstrací jsou např. v příspěvku 4527.
 
Nebo chcete mít v domě povinně za sousedy muslimy ze Středoafrické republiky?