Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4538 bojovníků Islámského státu je připravena opustit zónu bojů v Sýrii kvůli nedostatku munice

2015-10-13 14:31

Řada seskupení bojovníků Islámského státu je připravena opustit zónu bojů v Sýrii kvůli nedostatku munice a zbraní, sdělil v úterý oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

„Podle zachycených rádiových rozhovorů polních velitelů v provinciích Hamá a Homs mají bojovníci citelný nedostatek munice pro střelecké zbraně a granátomety. Jednotliví polní velitelé předkládají svému vedení požadavky doplnit jim v nejbližší době zásoby munice, jinak stáhnou své bandy z pásma bojových akcí", řekl.

Více: bojovníků Islámského státu je připravena opustit zónu bojů v Sýrii kvůli nedostatku munice

Prezident RF Vladimir Putin se obává, že zbraně, které dodávají USA Svobodné syrské armádě, se ocitnou v konečném důsledku v rukou teroristů.

 „Budeme vytrvale pracovat na tom, aby úsilí v boji s mezinárodními teroristy byla společná, a aby byl jejich výsledek srozumitelný, očekávaný a zaměřený na boj s mezinárodním terorem", řekl Putin a podotkl, že operace mezinárodních sil v čele s USA trvá už více než rok.

„Zasadili po území Sýrie přes 500 úderů, vynaložili půl miliardy USD (a to jen oficiálně) na přípravu Svobodné syrské armády", řekl prezident RF. „A právě oznámili, že dodávají letadly Svobodné syrské armádě munici a výzbroj, a kde je ta Svobodná syrská armáda?", ptal se Putin.

Více: Prezident RF Vladimir Putin se obává, že zbraně, které dodávají USA Svobodné syrské armádě, se ocitnou v konečném důsledku v rukou teroristů.

Ruské vojenské letectvo uskutečnilo za 24 hodin 88 bojových letů ze základny Hmeimim a zasadilo údery po 86 objektech Islámského státu v Sýrii, sdělil oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

Více a video: Ruské vojenské letectvo uskutečnilo za 24 hodin 88 bojových letů ze základny Hmeimim