Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4622 HRDINOVÉ RF JIM SKLÁNIM POKLONU A USA UKAZUJEM FU... OF TERORIS

2015-10-15 18:40

Bojovníci islámského státu začali pod údery ruského letectva a syrské armády v Sýrii ustupovat, oznámil oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

 „Bojovníci ustupují, snaží se vytvářet nové poziční oblasti a současně mění původní logistický systém zásobování municí, zbraněmi a materiálními prostředky, řekl Konašenkov.

Podle jeho slov prostředky ruské rozvědky tyto změny zaznamenávají, údaje získané díky ruským prostředkům, i ty, které jsou předávány z informačního centra v Bagdádě, se zpracovávají a jsou podrobovány rozboru.


Více: Bojovníci islámského státu začali pod údery ruského letectva a syrské armády v Sýrii ustupovat, oznámil oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

Od 30. září začalo Rusko na žádost prezidenta Bašára Asada zasazovat bodové letecké údery objektům Islámského státu v Sýrii. Za dobu trvání operace bylo zničeno přes 530 objektů IS v Sýrii.

 Především se likvidují velitelská stanoviště, cvičné tábory, skladiště zbraní, spojovací uzly a závody na výrobu výbušniny. Podle verze syrské strany bylo zničeno asi 40% infrastruktury Islámského státu.
 
Ruská letadla uskutečnila za posledních 24 hodin údery 34 objektům teroristů Islámského státu v Sýrii, prohlásil ve čtvrtek oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

„Za 24 hodin ruská letadla dál zasazovala údery infrastruktuře IS v Sýrii. Bylo uskutečněno 33 bojových letů ze základny Hmeimim a byly zasazeny údery 32 objektům teroristů v provinciích Idlíb, Hamá, Damašek, Aleppo a Dajr az-Zaur", řekl Konašenkov.

Více: Od 30. září začalo Rusko na žádost prezidenta Bašára Asada zasazovat bodové letecké údery objektům Islámského státu v Sýrii. Za dobu trvání operace bylo zničeno přes 530 objektů IS v Sýrii.

 

V mnohých městech Sýrie a Iráku se stalo populárním umísťování na automobilech a bilboardech portrétů ruského prezidenta jako znak schválení ruské operace v Sýrii. Píší o tom ve své reportáži blízkovýchodní dopisovatelé agentury AP Zeina Karam a Vivian Salama.

Minulý týden, poznamenávají autoři, mulla Maamun Rameh během kázání ve znamenité mešitě Omejadov v Damašku prohlásil ruského prezidenta „velikým a milovaným vůdcem", který „zničil mýtus o povyšující se nad ostatní Americe".

Dopisovatelé uvádějí názory lidí na ruskou hlavu státu: „Putin víc dělá než mluví", „Putin je významná osobnost, mající charisma, teď je jasné, že světoví vůdci začali postupně tajně nebo veřejně schvalovat jeho zásah, který zvedl morální síly armády a syrského lidu".

Podle slov iráckého studenta „Rusko nehraje hry, ale řeší problémy, tiše a efektivně, a ne jako Američané, kteří dělají všechno na kameru". Některé obchody v Bagdádu začaly prodávat portréty Putina, což autoři nazývají vyjádřením vděčnosti za ruský zásah v Sýrii, na který se v Iráku dívají jako na novou frontu v boji proti Islámskému státu.

Více: V mnohých městech Sýrie a Iráku se stalo populárním umísťování na automobilech a bilboardech portrétů ruského prezidenta jako znak schválení ruské operace v Sýrii. Píší o tom ve své reportáži blízkovýchodní dopisovatelé agentury AP Zeina Karam a Vivian Salama.