Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4623 JE ČAS SVRŽENÍ ČR TIRANU JE ČAS MOLOTOV

2015-10-15 18:50

Na programu dalšího summitu EU je znovu migrační krize, upevnění schengenských hranic, návrat uprchlíků do zemí EU, z nichž se rozeběhli po Evropě, takzvaných hotspotů. Premiér Sobotka žádá vyúčtování prostředků, poskytnutých Řecku na ochranu hranic. A otázka kvót? Ona je už jakoby vyřešená?

 „Rozhodnutí je v podstatě přijato, ale problém zůstává", řekl Sputniku prorektor Institutu mezinárodních a společenských vztahů v Praze, profesor Oskar Krejčí:

— Jestliže Slovensko, jak tvrdí, skutečně podá žalobu k Evropskému soudu proti Evropské komisi, zavedení povinných kvót na uprchlíky se zpomalí. Nikdo přesně neví, jak má vypadat procedura přijetí podobných rozhodnutí. Na summitech EU je možné použít mechanismus „veto", pokud se řeší mezinárodní otázky, spojené s bezpečností Unie. Ale když je téma postaveno na vnitropolitický program dne, tak hlasuje většina. Nás prostě nutí…

Proč se Česko zaseklo na kvótách pro uprchlíky? Bojíte se jich?

Je to svým způsobem psychóza, založená na zcela zákonitém znepokojení. Vždyť nikdo neříká, kolik lidí se nakonec ocitne na území ČR. A český stát brání svou suverenitu, suverénní právo rozhodovat, koho a v jakém množství chce přijmout ve své zemi.

Více: SMUTNÁ ČESKÁ REPUBLIKA CO SI NECHA LID SR..... NA HLAVU