Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4702 Jak se dělají akce s projevy nenávisti

2015-10-18 14:52

Na demonstraci po 14. hodině 17.10. pod Národním muzeem hlavní organizátorka paní Hašková vyhlásila termín další pravidelné demonstrace na 17.11. tamtéž.

 

O den později, tzn. po 15. hodině 18.10. vyhlásila komunita Proti projevům nenávisti na facebooku další antidemonstraci - na stejné datum. Zároveň se chystá antidemonstrovat i proti akcím DSSS a Bloku proti islámu: 

 

Proti projevům nenávisti

Další demonstraci chystáme na 17. listopadu. Chceme tím připomenout, že v minulých letech (1939,1989) jsme museli bojovat za to, čeho nás někteří populisté chtějí zbavit - svobody pohybu, svobody vyznání, svobody slova a politické svobody. Rovněž chceme připomenout, že díky totalitním režimům (od 1939, do 1989) muselo zemi upustit několik stovek tisíc lidí a dnes se uprchlíkům mnoho lidí v ČR staví zády. Rovněž tento den se chystá akce u muzea paní Haškové, akce DSSS na Můstku a shromáždění Bloku proti Islámu u hradu. Bližší informace zveřejníme v průběhu příštího týdne. Nápady, připomínky co zlepšit atd. uvítáme v komentářích.

 

 

 

Po své osobní zkušenosti z včerejší demonstrace vidím, že komunita si ve svém názvu spletla předložku Proti a Pro. Předpokládám, že opět na Václavák naveze dostatečně silnou aparaturu, která bude řvát arabské odrhovačky od koně až po Vinohrady a až dolů na Můstek, rozdá pár stovek píšťalek, aby byl kravál ještě větší, vyprovokuje slovní potyčky, aby se dostatečně zmedializovala a zároveň zdiskreditovala demonstranty, a na závěr triumfálním pochodem po magistrále rozežene demonstraci. Pak na facebooku zmanipuluje pár fotek, na jedné z nich vymodří prostor demonstrantů jako prostor pod magistrálou, aby mohla napsat, že tam demonstrantů nebyla ani polovina, z Brichty udělá hajlujícího nacistu - a ze sebe to, co je: nenávistné stádo demagogů.

 

Tak až tady zase bude někdo juchat nad tím, jak paní Hašková naschvál narušuje chod této non-nenávistné antidemonstrace, nechť vzpomene na to, kdo a kdy vyhlásil demonstraci - a kdo a kdy vyhlásil antidemonstraci.