Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4730 V sobotu 17. 10. 2015 proběhly v Praze na Václavském náměstí dvě demonstrace

2015-10-19 11:10

Video: Neziskovky pod koněm, vlastenci u muzea! Pracovníci neziskovek pouštěli omylem rumunskou muziku místo arabské?

V sobotu 17. 10. 2015 proběhly v Praze na Václavském náměstí dvě demonstrace. Jedna z nich byla na podporu uprchlíků, za zvuků „moderní“ arabské hudby, která navodila atmosféru blízkovýchodního bazaru. Nadnárodní neziskový projekt „Refugees Welcome“, což je holandská neziskovka s pobočkami v celé Evropě, která je mimochodem jednou z tzv. „systémových neziskovek“ v EU napojených na evropské fondy z ESF, nemohla pochopitelně chybět. K vidění byly i anglicky psané transparenty, aby celé akci rozuměla i zahraniční média na západě, především reportéři Reuters.

O pár desítek metrů dál směrem k muzeu stál kordon policistů a mnohem početnější dav občanů poslouchal projev Tomia Okamury z ochozu Národního muzea. Neziskovky neunesly Okamurův projev a jeho vystoupení narušily pískáním. Atmosféru zachycuje výše uvedené video, které natočil jeden z našich čtenářů. Za tip na video moc děkujeme!

VICE-Video: Neziskovky pod koněm, vlastenci u muzea! Pracovníci neziskovek pouštěli omylem rumunskou muziku místo arabské?